Geen opvolger Gears of War in de planning, wel mogelijk

Mark Capps, de directeur van Epic Games, heeft aan de website Computer and Videogames verteld dat er op dit moment nog geen opvolger voor Gears of War in de planning is. Wel biedt het einde van Gears of War ruimte voor een mogelijk vervolg, en ook het Gears of War-universum is nog lang niet helemaal verdiept.
Ook Cliff Bezinksy, het geestelijk brein achter Gears of War, sluit zich daarbij aan. Hij wil niet verklappen hoe het einde van Gears of War is maar hij verzekert de gamers ervan dat ze aangenaam verrast zullen worden, en dat ze het dus zelf maar moeten spelen.

Genoeg hints voor een open einde a la Halo en God of War dus, en in beide gevallen betekende dat ook een opvolger. We zullen zien hoe het met Gears of War gaat lopen.

In Gears of War speel je als gevangene Marcus Fenix tegen een nieuw soort vijanden, genaamd ‘Locust Horde’. Gears of War is een derde persoons shooter die gebruik maakt van de Unreal 3-engine. De game heeft tijdens de laatste E3 hoge ogen gegooid op met name het grafische vlak. Levensechte personages, een wereld die volledig interactief is te gebruiken (dekking wordt heel erg belangrijk in het spel) en een A.I. die onovertroffen is, moeten Gears of War tot een echte killergame maken.

Gears of War zal op 17 november exclusief verschijnen voor de Xbox 360.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren