Eindelijk maakt Bungie de eerste details rond Halo 3 bekend

Van Halo 3 is nog maar weinig tot niets bekend, laat staan dat we een fatsoenlijke screenshot hebben gezien. Een korte pre-rendered trailer en een korte samenvatting van het verhaal is het enige wat we tot nu toe gehoord hebben. Omdat het verhaal zal ophouden bij dit derde deel willen we natuurlijk zeker weten dat het de beste Halo van ze allemaal gaat worden. Nu zijn dan eindelijk de eerste details rondom deze game bekendgemaakt.

Om te beginnen is er bekendgemaakt dat Halo 3 voor de X360 niet alleen een Collector’s Edition zal gaan krijgen, maar zelfs een Legendary Edition. Deze editie zal geheel compleet zijn met bonus DVD’s die boordevol content zitten, maar het meest indrukwekkende is dat er een replica bij zit van een Spartan helm. Bungie pakt het dus zeer groot aan.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. Over de Spike Rifles is nog niets bekend maar de Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Over het aantal spelers is helaas nog niets bekend, maar we weten wel dat in Halo: Combat Evolved en Halo 2 slechts 16 mensen in een map konden spelen via Xbox Live en System Link. Het is te hopen dat Bungie het aantal voor Halo 3 toch minstens zal verdubbelen.

Bungie heeft voor Halo 2 een voertuig ontworpen genaamd de Mongoose. Dit is niet meer dan een twee-persoons voertuig waarmee je snel door de levels kunt razen. Het heeft dan ook geen wapens, maar dat wil niet zeggen dat het verder geen zin heeft om te gebruiken. Misschien betekent dit zelfs dat de levels in Halo 3 nóg groter zijn. Nog een nieuwe feature die in de game zal zitten versterkt deze gedachten sterk. Deze feature is namelijk een kanon waarmee spelers zich over de hele map kunnen lanceren. Terwijl de spelers door de lucht vliegen kunnen ze gewoon op vijanden blijven schieten, maar natuurlijk ook de vijanden op hun.

Als laatste is er nog iets over de controlls losgelaten. Wanneer de speler de X-knop gebruikt zal de volledige manier waarop Halo gespeeld wordt veranderen. Deze verandering wordt ‘Mum’ genoemd door Bungie. Net als in de voorgaande delen kun je in Halo 3 twee wapens tegelijk vasthouden. Het herladen van deze wapens gaat door middel van de bumpers. Met de linker bumper (LB) herlaadt je het wapen in je linker hand en met de rechter bumper (RB) herlaadt je het wapen in je rechter hand.

Dit is alles wat we te weten zijn gekomen, maar zodra we meer hebben laten we het je zo snel mogelijk weten. Tot die tijd kun je nog eens deze prachtige trailer bekijken.

Halo 3 zal exclusief uitkomen voor de X360, maar over een releasedatum is nog niets bekend.

  1.   
    Nirusu's avatar

    Hurray

  2.   
    CrimineelTjE's avatar

    deze topic had ik ook in gamersnet gezet alleen dan in het engels 😮

  3.   
    Diede's avatar

    Ben benieuwd wat ‘de X’ dan precies is.

  4.   
    Mick.W's avatar

    ja ik ben ook benieuwd wat de X is en ook of het handig is om met de bumpers te herladen

  5.   
    Rock-in's avatar

    YaY eindelijk nieuws over Halo 3 😀

  6.   
    TotalPicnic's avatar

    zingt enya mee aan deze game?

  7.   
    para's avatar

    bij mij doet de trailer het niet 😥 😥 😥 😥 😥 😥

  8.   
    mastertje's avatar

    bij mij ook al niet wel irritant maarjah dan kijk ik wel via de site van gametrailers