Microsoft sleutelt nu al aan opvolger van de Xbox 360

Misschien een beetje verbazingwekkend, maar misschien ook niet; Microsoft werkt nu al aan de opvolger van de Xbox 360. Hun next-generation console ligt nog niet eens een half jaar in de winkels, en nu al is men bezig met een derde Xbox. Dit heeft Chris Lewis, een belangrijke man binnen de gamingdivisie van Microsoft, verkondigd. Volgens hem is het namelijk zo dat Microsoft nu een belangrijke voorsprong heeft opgebouwd, en men is niet van plan deze te verliezen. In deze industrie zul je altijd door moeten ontwikkelen.

Uiteraard is deze ontwikkeling nog lang niet in een vergevorderd stadium en je hoeft niet bang te zijn dat je binnen twee of drie jaar weer een nieuwe console kan gaan kopen. Een datum is uiteraard nog niet genoemd, maar de next-next-generation consoles worden zeker niet voor 2010 verwacht.

  1.   
    Wouter's avatar

    Serieus man, zijn ze overhit geraakt daar ofzo? Probeer eerst wat nieuwe snufjes uit te vinden voor de Xbox 360 man! 😮

  2.   
    Asilaydying_Johny's avatar

    NIET VOOR 2010
    Omg als ze zo lang gaan ontwikkelen aan nieuwe Xbox dan moet zown ding wel machtig worden 😛

  3.   
    spysiem's avatar

    de xbox361 😛

  4.   
    Sp33dy's avatar

    xbox 720 zal je bedoelen

  5.   
    Cirdan's avatar

    nou…wacht eerst maar hoe het zal gaan met de Wii en de PS3..

  6.   
    ChielB's avatar

    En dan nog, 5-6 jaar voor de nieuwe serie consoles is opzich niet heel extreem/bijzonder. Gewoon weer meer kracht in de console proppen en klaar is je nieuwe generatie.

    Of zal er toch ook voor MS en Sony wat meer nodig zijn voor de nieuwe consoles? (alvast even toekomst-gericht denken :))

  7.   
    Mandamo's avatar

    Ik denk ook niet dat ze al aan de console zelf sleutelen, maar dat ze eerder nieuwe technieken aan het uitzoeken -vinden zijn.

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    @ReFlex

    ja dat denk ik ook

    dit heb ik van tweakers.net waarschijnlek gaat dit over het zelfde bericht

    The New York Times meldt dat Microsoft onderzoekt of het bedrijf activiteiten gaat ontplooien als processor- en chipfabrikant. Het bedrijf heeft inmiddels een onderzoeksproject gestart waarin wordt gewerkt aan nieuwe chips voor de volgende generatie van de Xbox, aldus Charles P. Thacker, de baas van een van de onderzoekcentra van Microsoft. Ook op het gebied van spraakherkenning zou Microsoft onderzoek doen naar de mogelijkheid om eigen chips te gaan ontwerpen.

    Xbox 360 (klein)Voor zijn nieuwe onderzoeksproject maakt Microsoft gebruik van een systeem dat ontwikkeld is door de University of California. Dit systeem maakt het mogelijk om eenvoudig nieuwe ideeën te testen zonder dat er een volledige chip hoeft te worden gefabriceerd. De verandering van de markt heeft er voor gezorgd dat Microsoft al de nodige ervaring heeft met het ontwerpen van hardware. Onder andere de Xbox en de mobiele telefoons waar Microsoft-software op draait, hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf betrokken was bij het ontwerpen van hardware. Tot nu toe werd de meeste hardware echter ontwikkeld door externe partijen, maar deze tijden gaan mogelijk veranderen. Het ontstaan van nieuwe samenwerkingen tussen verschillende bedrijven heeft mogelijk ook een rol gespeeld bij het besluit van Microsoft om ook te gaan experimenteren met het ontwerpen van hardware. Als voorbeeld wordt de samenwerking tussen Apple en Intel genoemd en de overstap van Intel-processors naar de IBM PowerPC-architectuur voor de Xbox 360. Of het onderzoeksproject ook zal resulteren in een Microsoft-processor valt nog te bezien, evenals de termijn waarop we een dergelijk product kunnen verwachten. Wel laat Thacker weten dat het geen bevlieging is van Microsoft: ‘zoals alles waar Microsoft aan begint, is dit een project voor de lange termijn’.

  9.   
    TheProf82's avatar

    Nog niet eens een half jaar in de winkels? De zoveelste slordige uitspraak van gamersnet. Vorig jaar december werd hij gereleased.

  10.   
    DARKSPEAR's avatar

    Heb je dat zelf getiept of van een site (duhhhhhhhh)

    Je hebt voor de rest gwoon gewen leven

  11.   
    Tom's avatar

    Mwah, ben het niet echt eens met een nieuwe XB. Geef eerst de 360 een flinke ontwikkelingstijd, daarna kunnen ze wel aan een leuke nieuwe console beginnen. Dan hebben ze immers ook meer kennis opgedaan aangezien de 360 verder ontwikkeld is.

  12.   
    Rock-in's avatar

    Tja, alles staat al vast. Zker na het grote verlies van de eerste Xdoos (1) en de winst bij de nieuwe Xbox 360 moeten ze wel wat gaan doen om eerste te blijven. Geld en tijd zijn er zat, mensen dus ook. Ik denk dat ze de markt willen domineren. Door de Xbox 360 helemaal uit te melken en ondertussen een super X-doos te bouwen, waar mee ze het grootste marktaandeel gaan proberen te krijgen. ( ALS ZE DAT OOIT GAAT LUKKEN )

  13.   
    J-Loco's avatar

    Dus jullie zijn zo dom dat jullie denken dat microsoft AL hun mensen op die nieuwe Xbox zet. Er is een team wat begonnen is aan de nieuwe Xbox en een team wat verder werkt aan Xbox/Xbox live/nieuwe games/nieuwe leuke hebbedingetjes voor de 360

    Maar in elk geval ben ik zeer tevreden met mijn 360 en tegen de tijd dat het 2010 is ben ik alweer 19 en dan heb ik waarschijnlijk wel meteen genoeg geld voor die nieuwe Xbox 😛

  14.   
    G-Man's avatar

    2010 is wel redelijk vroeg voor een nieuwe xbox… Het is nu bijna 2007 en de X360 komt net goed op gang, moet deze pret dan al na 3 jaar ophouden door een nieuwe console?

    Het zou inderdaad nergens op slaan om nu al letterlijk te ‘bouwen’ aan een nieuwe, want graphics en snelheid zijn dus niet next-gen als je een gpu die nú next-gen is erin propt.

  15.   
    Darth_Gandalf's avatar

    Dit is echt niet zo raar hoor. Sony ging aan de slag met de PS2 zodra de PS1 in de winkels lag en met de PS3 zodra de 2e af was. Voor Microsoft precies hetzelfde.

  16.   
    J-Loco's avatar

    Indd, maar als tegelijk met vista de ”echte” next gen videokaarten (SM 4.0 ipv de huidige SM 3.0) komen kunnen ze het in principe wel doen.. Nemen ze gewoon een E6800 conroe chip die ze net als bij de 360 door 3en hebben gedeeld en je hebt alweer een console die een stuk krachtiger is dan de 360 en PS3. Op die manier kunnen ze elk jaar een nieuwe maken. Het zijn een soort tussen generaties..

  17.   
    Rock-in's avatar

    Zeer handig dus. Verdien je veel geld mee 😛