Opheffing over homoseksuele zoenscène in Bully

Jack Thompson heeft het weer op z’n heupen. Nadat onder andere Grand Theft Auto: San Andreas al het haasje was vanwege de Hot Coffee-mod en de man had geprobeerd Bully/Canis Canem Edit uit de winkelschappen te weren is het ditmaal weer raak. Hij heeft namelijk ontdekt dat je in Bully met een andere jongen kunt zoenen, en dat is toch echt te gek voor kinderen van twaalf jaar. In de Verenigde Staten heeft Bully (hier Canis Canem Edit) van de ESRB namelijk een T for Teen-rating gekregen, oftewel 12 jaar en ouder.

Hij vindt nu dat dit veel te laag is voor een spel waarin een homoseksuele zoenscène voorkomt. Hij heeft boze e-mail gestuurd naar de directrice van de ESRB, Patty Vance, en daarin schreef hij dat hij alle grote nieuwsdiensten in de Verenigde Staten en Groot Brittannie ervan op de hoogte gesteld zijn. Hij haalt haar ook nog even het bloed onder de nagels vandaan;

    “Dear Ms. Vance,” Thompson wrote, “We just found gay sexual content in Bully, as Jimmy Hopkins makes out with another male student. Good luck with your ‘Teen’ rating now, Patty.”

De ESRB heeft al aangegeven dat men deze zoenscène gewoon heeft meegenomen in de beoordeling en dat de Teen-rating terecht is. Deze bewuste scène is overigens ook op internet te vinden.

  1.   
    ChielB's avatar

    Ik vind dat ze die ratings toch wel eens een beetje mogen bijwerken aan deze tijd, want een tiener van zo’n 12 jaar heeft tegenwoordig toch al ruimschoots meer seksuele ervaringen dan alleen wat speeksel uitwisselen.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    whaha het houd ook nooit op ook he eerst gta nu dit 😛

  3.   
    defjam's avatar

    hahahah en ik maar aan kloten bij the Sims. die vent is kriegel geworden.Dat hij nog een baan heeft hij verliest tog alles.

  4.   
    Diede's avatar

    Ooooh wat erg :O!

  5.   
    Martijn's avatar

    Aha, en als het een jongen en een meisje waren was het wel goed geweest? Ik vraag me toch lichtelijk af wie nu wie moet gaan aanklagen hier. Je reinste discriminatie. 😕

  6.   
    Burnout's avatar

    Alsjeblieft zeg, wat een bs!!

    Kinder van 12 pijpen elkaar al voor campina schoolmelk! En dan zeuren over een zoenscene tussen mannen.
    Achterlijk geneuzel! Als het 2 vrouwen waren dan zou er ongetwijfeld alleen maar gejuicht worden.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    @Burnout

    hoe kom je daar nou weer bij dat ze dat doen voor schoolmelk.waar heb je dat nu weer gelezen

  8.   
    Eggie124's avatar

    hij komt zelf op de ideeën want het slaat nergens op, ach volgens mij heeft die jack niks meer te doen… miss moet ie eens met zen vrouw praten… 😛

  9.   
    Maddy's avatar

    Ik vind die zoen scene..minder erg ,dan het hele getreiter in het spel..Een slecht educatief voorbeeld deze game!..zonet bij Netwerk gezien!