Engelse winkels pesten Canis Canem Edit weg

De PS2-game Canis Canem Edit heeft de afgelopen tijd al verschikkelijk veel stof doen opwaaien. Het spel zou kinderen aanzetten tot pesten en zelfs tot vandalisme. Daarom hebben drie grote Engelse winkelketens de game geweigerd uit hun schappen. Currys, PC World en Dixons vinden het spel niet bij hun klantvriendelijke imago passen en daarom zal het spel bij hen niet in de winkels komen te liggen.

Daarop kwam Rockstar met een reactie naar buiten:

    Retailers have the final say on what kind of entertainment their stores will offer, but consumers rely on the BBFC ratings to help them decide what content is appropriate for them to buy. [..] The most important thing we all can do is promote and support a consistent and reliable rating system. When Canis Canem Edit comes out next week, consumers will be able to make up their own minds. We will never convince everyone, but we hope most people will appreciate the story in the game as much as they enjoy similar stories in books, plays and movies.

Canis Canem Edit heeft een 15+ rating gekregen in Groot-Brittannie en die leeftijdsgrens moet worden nageleefd. Wanneer de BBFC of PEGI een spel een minimumleeftijd toekent, dan is dat genoeg. Winkels hoeven dat niet zelf te gaan doen, aldus Rockstar. In Nederland ligt het spel overigens wel gewoon vanaf aanstaande donderdag in de winkels.

In Canis Canem Edit speel je Jimmy Hopkins die, te midden van pestkoppen, strenge leraren en een schoolhoofd die het op hem gemunt heeft, zijn hoofd boven water moet zien te houden. Ondanks dat in deze game scheetzakken, waterballonnen en stinkbommen de wapens in de game vormen, stuit deze game op meer weerstand dan menig shooter. Dat komt namelijk omdat de game de nadruk legt op pesten, iets wat gevoelig ligt bij menig links-georiënteerd politicus. Er zullen geen doden vallen en er zal ook geen bloed vloeien in het spel.

Canis Canem Edit verschijnt 27 oktober voor de PlayStation 2.

  1.   
    ChielB's avatar

    Jammer dat er zoveel misverstanden bestaan over deze game. Pesten is zeker niet het hoofddoel en wordt ook niet zomaar beloond.

    En wel erg streberig van winkels om dan zo’n game te weigeren, alsof ze daarmee voor een betere wereld zorgen…

  2.   
    *psp*'s avatar

    ja mij lijkt dat spel wel vet komt ie ook op psp?

  3.   
    ChielB's avatar

    Voorlopig komt het spel alleen op de PS2 uit en de geruchten zijn er dat er ook een Xbox-versie zal verschijnen. Helaas (nog) niet op de PSP…

  4.   
    Firef0x's avatar

    misschien bully stories 🙂

  5.   
    Tha Destiny's avatar

    en die shooters dan, dan moet je ook ophuden met die te verkopen.
    Ik vindt dit helemaal nerges op slaan, komt er eens een orinele game.
    willen ze hem niet verkopen

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    ik heb gehoord dat die in amerika nog gewoon bully heet. en dat die in europa die nieuwe naam heeft

  7.   
    Rock-in's avatar

    Dit gaat echt niet verkopen als er niets aan het imago word gedaan. En om eerlijk te zijn doe toch het zelfde als dat de “bullies” hebben gedaan.

  8.   
    DARKSPEAR's avatar

    Laat die gast die rockstar altijd aanklaagt hier es naar kijken nu word er nie in de game gepest maar off-line dan heeft hij nog wat te doen