Yellow Dog brengt gratis Linux naar je PlayStation 3

Terra Soft Solutions heeft wat meer details over Yellow Dog Linux v5.0 bekend gemaakt. Het programma zal uitkomen tijdens de Amerikaanse release van de PlayStation 3 en eerst alleen beschikbaar zijn voor betalende gebruikers van ydl.net. Twee weken later is het programma te koop als een installatie disc en nog eens veertien dagen later zal de gehele applicatie gratis te downloaden zijn.

Yellow Dog bestaat uit een geïntegreerde E17 desktop en krijgt de volgende onderdelen mee:

  • kernel 2.6.16
  • gcc 3.4.4 en glibc 2.4
  • Cell SDK 1.1
  • OpenOffice.org 2.0.2
  • FireFox 1.5.0 en Thunderbird 1.5.0
  • Nautilus 2.1.4

Verder zal er nog diverse andere software meegeleverd worden, zoals Personal Accessoires, Development Tools, Sound & Video, Internet en Networking Applications.

Yellow Dog is met een ‘single-click installer’ voor elke gebruiker makkelijk te installeren en dankzij een ‘advanced installer mode’ zal er ook genoeg uit te halen zijn voor de meer ervaren gebruiker. Verder is de kans groot dat Yellow Dog Linux v5.0 bij de Europese release direct al gratis te verkrijgen is.

  1.   
    ChielB's avatar

    Niet voor veel gamers iets speciaals, maar voor amateur-ontwikkelaars kan zo’n Linux-omgeving toch echt wel lekker zijn. Toch een mooi extraatje….

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    ik heb linux een keer geinstaleerd op me pc maar ik vond het niks.dus ik zal het niet gebruiken

  3.   
    Copyc@t's avatar

    Linux is net vet je kunt er zoveel mee …Kijk eens verder als je windows neus lang is. Linux is open source en wordt constant door de gebruikers zelf verbeterd, en niet de voorgeschreven buggie troep wat microsoft ons in de maag splitst…… 🙄

  4.   
    J-Loco's avatar

    Jep copycat heeft gelijk. Maar denk in godsnaam zelf ff na dan niet iedereen kan programma’s schrijven! Dus sommige op deze wereld (bijna iedereen) is verdoemd en moet Windows gebruiken..