“Oververhitte Playstation 3 is onzin”, zegt Sony

In een interview met GamesIndustry.biz wist Sony Europe te vertellen dat ieder bericht over een oververhitte Playstation 3 onzin is.

  The rebuttal follows a report by Macquire Securities analyst David Gibson, who wrote that PS3 units at the Tokyo Game Show were overheating, causing concern over the stability of the console, which in turn caused Sony shares to tumble by 2.75 per cent yesterday.

Er zijn dus berichten dat de nieuwe console oververhit raakte op de laatste Tokio Game Show. Echter, Sony weet zeker dat dit niet waar is en verzekerd iedereen dat het bericht vals is.

  “As could be seen on the TGS floor by the tens of thousands of media and public attendees, both the hardware and software worked flawlessly”

was de verklaring van het bedrijf.

De vertraging van de console naar maart 2007 zorgt voor grote kritiek van alle kanten, waardoor speculaties niet van de lucht zijn. Ook de terugroep actie van de Sony-batterijen vorige maand helpt niet mee in dit verhaal. Sony stond toen negatief in het nieuws doordat sommige batterijen in Dell, Toshiba en Apple laptops ontploften door oververhitting.

 1.   
  Rhemme's avatar

  Tsja er zal er vast wel eentje bij geweest zijn die te heet is geworden, en dan heb je de poppen aan het dansen.

 2.   
  G-Man's avatar

  Ook de terugroep actie van de Sony-batterijen vorige maand helpt niet mee in dit verhaal. Sony stond toen negatief in het nieuws doordat sommige batterijen in Dell, Toshiba en Apple laptops ontploften door oververhitting.
  Toch maar goed dat de PS3 niet op batterijen loopt 😛

  Als iemand me zou vertellen dat er inderdaad PS3’s overhit raakte zou ik dat meteen geloven, maar hierover heb ik toch mijn twijfels. Je kunt makkelijk zeggen dat 10.000-en mensen hebben gezien dat de console NIET overhit raakte, maar hoe weet je in vredesnaam zo zeker dat er niet tóch nog sommigen wél overhit raakte?!

 3.   
  Dilliemaster's avatar

  nou vind je het gek als er de
  hele dag zo’n 5000 man op zitten 😕

 4.   
  J-Loco's avatar

  En de 360 met minder krachtige hardware raakt zelfs te snel overhit joh, is geen wonder met die kleine dingen en zulke krachtige hardware erin. Gewoon op een coole plek neerzetten en niet te lang aan 1 stuk doorspelen (maximaal 2 uur voor mij)

 5.   
  WoKingNL's avatar

  ik heb met de x360 een keer van sochtends 9 tot s’middags 4 Oblivion zitten spelen op een warme dag met 30 graden toen was ie wel oververhit 😆
  na 2 uur heb ik em gewoon weer aangezet en doorgespeeld

 6.   
  Design's avatar

  @Hierboven
  Lol. 😆

  @G-man
  Helemaal mee eens. 😉

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  die consoles staan altijd in dichte kasten dus ja dan koelen ze zowiezo niet goed.dat was toen met de 360 ook

 8.   
  J-Loco's avatar

  ja ok, maar genoeg voorbeelden waarbij het binnen 2 of 3 uur fout ging.. (oblivion forums)