Geen rumblefunctie in PlayStation 3-controller wegens hoge kosten

Bij de onthulling van de PlayStation 3-controller, de Sixaxis en enkele accessoires laaide de discussie omtrent de omstreden rumble- en tiltfunctie van de controller weer op. Allereerst was er hevige kritiek van gamers dat Sony de tiltfunctie na had geaapt van Nintendo. Daarna werd bekend dat de controller geen rumble-functie had, en Sony beweerde dat dit kwam omdat het technisch niet mogelijk was in samenwerking met de tiltfunctie, waarop Nintendo weer antwoorde dat dat onzin was. Kaz Hirai, de directeur van Sony Computer Entertainment America, heeft nu verteld dat men de rumblefunctie uit de controller heeft gelaten wegens kostenbesparing.

    The issue is trying to isolate the vibration feature from the motion sensors,” he said. “Is it technically feasible? Absolutely. But the balancing act that you need to do, is to be able to present the controller to the consumer at an affordable price.”

Hij heeft nu dus inmiddels toegegeven dat het technisch wel mogelijk was geweest om de twee snufjes te combineren in een controller. Het probleem zou volgens hem echter zijn dat de controller dan onnodig duur zou worden. Aan de ene kant zit daar een waarheid in, omdat de Sixaxis al een stuk duurder is dan de DualShock 2-controller, maar aan de andere kant kost de PlayStation 3 al maarliefst 600 euro. Waarom zou je dan nog op een paar euro’s kijken?

  1.   
    Design's avatar

    Mmm… die trilfunctie maakt mij niet echt veel uit, maar het was toch leuk geweest als hij erbij zou zijn. Want idd, wie kijkt er nu op die paar euro’s als een PS3 al €600 kost? 🙄

  2.   
    Viperations's avatar

    Misschien komt er later nog een controller met beide functies…

  3.   
    Cirdan's avatar

    koste de PS2 vroeger ook niet iets van 600 of 700 gulden? toen klaagden er ook zoveel mensen dat het te duur is enz..en kijk nu zelf? PS2 heeft de wereld veroverd..

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    @Jackson15

    hij koste aan het begin 1000 of 1200 gulden.en toch kochte mensen hem.ik ken er 1 die hem heeft gekocht toen nog 😛

    en hij werkt nog steeds goed.speeld ook gewoon san adreas emzo goed af