Accessoires voor de Playstation 3: De “Sixaxis”, de remote en de Memory Card reader

Er zijn verschillende accesoires voor de PS3 gepresenteerd die later dit jaar op de Japanse markt zullen verschijnen. Voor ons Nederlandje betekend dat waarschijnlijk dat deze extra’s bij de launch van ‘Sony’s derde’ al beschikbaar zullen zijn.

De nieuwe draadloze control pad zal de naam “Sixaxis” mee krijgen, een naam die leuk is om tien keer snel achter elkaar uit te spreken. De controller heeft Bluetooth-technologie om te communiceren met de console. Deze heeft -zoals al lang bekend- ook motion sensing. Deze los te verkrijgen controller is dus hetzelfde als degene die standaard al bij het pakket zit. De prijs van dit beestje zal zo’n 33 Euro bedragen.

Verder zal er een speciale Memory Card reader te koop zijn, die de originele Playstation 2 savegames en files kan kopieren naar de harde schijf van de PS3. Leuk om je oude spelletjes verder te spelen en wel waar je gebleven was op je vorige console. De reader zal ongeveer 10 Euro gaan kosten.

Ook zal er wederom een losse afstandsbediening te koop zijn, net als bij de PS2 het geval was (is). Ideaal om de menu’s in je Blue-Ray filmpjes lui vanaf de bank te bekijken. Ook zal de nieuwe remote een hoop meer functies verbergen, die alles te maken heeft met het nieuwe menu en de online functie van de PS3. De zapper kost je zo’n 24 Euro.

  1.   
    Cirdan's avatar

    Yeah nice

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    idd en de prijsen zijn ook niet verkeerd

  3.   
    Baklap's avatar

    Ik vind de afstandsbediening best old fashioned.

  4.   
    ChielB's avatar

    Wel handig om je oude savegames over te zetten met die reader, al kan je ‘em beter met een paar vrienden samen kopen. Je hebt em immers toch maar 1x nodig.

  5.   
    Tom's avatar

    De Remote ziet er echt uit alsof hij van 10 jaar geleden is, past echt niet bij zo’n zilvere, glanzende bak.

  6.   
    Paolo's avatar

    Dat koop je toch een zwarte? 😉 Nee just kidding jullie hebben gelijk, hij is niet echt next-gen te noemen.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    “Tharduz

    hij zal heust wel in meerdere kleuren zijn.niet iedereen wil een zwarte ps3 bijv. (ikke wel vind ik de mooiste :P)

    maar hij zal er wel in meer kleuren komen denk ik

  8.   
    Design's avatar

    Die afstandsbediening zegt me niet veel, lijkt me eerder iets voor de ‘die-hards’. Maar die memory-card lezer lijkt me echt wel vet! 😀 Ook de prijs valt goed mee, zeker als je hem maar 1 keer nodig hebt. Je verkoopt hem gewoon door of koopt hem samen met vrienden. 😉