Eindelijk officieel: The Elder Scrolls IV: Oblivion komt naar de PS3 en PSP

Na de aankondiging in een podcast anderhalve week geleden is het dan nu echt bevestigd. Jawel mensen, het hoge woord is eruit. Tussen al dat Xbox 360-geweld vanaf de X06 zit toch maar weer mooi een van de beste PlayStation-nieuwtjes van de afgelopen tijd: The Elder Scrolls IV: Oblivion komt namelijk ook naar de PlayStation 3 en PSP.

Het Amerikaanse Official PlayStation Magazine heeft de primeur. In het novembernummer zal namelijk een zestien pagina’s tellende preview te lezen zijn van de PlayStation 3-versie van deze geweldige game. Daarnaast zal met ook ruimschoots aandacht besteden aan de PSP-versie. Wanneer de game precies uit gaat komen, is nog niet bekend. Wel werd er in die 1UP-podcast gesuggereerd dat het een launchtitel zou zijn. Maart 2007 dan maar?

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.
Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of รฉรฉn van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat.
Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

Voor de PC en Xbox 360 is de game reeds verschenen, een releasedate voor de PlayStation 3 en PSP is nog onbekend.

 1.   
  J-Loco's avatar

  Kvind het wel goed, zolang ze maar niet TEVEEL nieuwe content in de PS3 versie doen.. De PSP versie zal wel minder content bevatten dan de 360/PC en PS3 versie. Ook zullen die graphics zwaar minder zijn.

 2.   
  Diede's avatar

  Eindelijk weer een topper voor de PS3, verdienen ze wel in deze tijden. Hoewel ik het jammer vind dat de 360 een van zijn toppers ‘kwijt’ is.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Diede

  ja oke maar tegen woordig is zowat niks meer exclusief

  maar mooie topper voor sony erbij

 4.   
  Ruudjee's avatar

  Idd J-Loco.. bijna nix is tegenwoordig exclusief.
  Alleen Halo, Fable, PGR, Gran Turismo nog..

  bijv; Neem nou de Sims, vroeger was t eerste deel alleen op de PC.. en nu zijn er op consoles zelfs al 2 spellen van!

 5.   
  Tha Duck's avatar

  ‘Eindelijk weer een topper voor de PS3′? ๐Ÿ˜› Zonder Oblivion heeft de PS3 ook genoeg exclusieve toppers. En ach, de PS3 is nu ook Assassin’s Creed kwijt, dus ik rechtvaardig deze overname. 8)

  En had ik al gezegd dat Assassin’s Creed GOTY wordt? ๐Ÿ˜‰

 6.   
  Design's avatar

  Vet voor de PS3, maar ik ben benieuwd wat dit gaat geven op de PSP.

  @ Tha Duck
  Nee, dat zei ik al. ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰

 7.   
  Diede's avatar

  Tha Duck wat een kansloze fanboy ben je jij moet echt een ban krijgen!! ๐Ÿ‘ฟ

  ๐Ÿ˜‰

 8.   
  Rhemme's avatar

  Geregeld. En nu hierrr met Okami.