Méér dan één miljoen Nintendo Wii’s voor Noord-Amerika

Nintendo maakte gisteren bekend dat eerdere uitspraken over de voorraad van de Wii’s in Amerika onjuist zijn. Tekorten aan het aantal consoles is een probleem dat Nintendo probeert te voorkomen, des te minder consoles in de rekken, des te minder er immers verkocht wordt. Om niet tegen dezelfde problemen aan te lopen als Microsoft, heeft men bij Nintendo de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Er werd eerder beweerd dat er één miljoen Wii’s klaar zouden liggen voor de Amerikanen, maar dit aantal blijkt groter dan verwacht. In de grote pakhuizen van Nintendo liggen zelfs nog meer Wii’s te wachten op een gelukkige eigenaar. Om tekorten te voorkomen en in het voordeel te zijn blijkt wel dat men kijkt naar de concurrent. Sony heeft namelijk ‘slechts’ 400.000 PlayStation 3’s op voorraad voor Amerika.

Hoeveel het er dan precies zijn, is niet zeker. In totaal wil Nintendo voor het einde van 2006 rond de vier miljoen Wii’s verscheept hebben. Een logische indeling zou dan twee miljoen voor Noord-Amerika en twee miljoen voor de rest van de wereld zijn.

    “A number of outlets have reported a misstatement about the number of Wii consoles that will be available in the Americas during the launch rollout. In fact, the truth is even better. After the Americas lead the worldwide launch on Nov. 19, Nintendo expects to sell 4 million Wii consoles globally by the end of 2006, with the largest allotment available in the Americas. Although we expect a huge demand for the consoles, we are working to ensure a plentiful supply and a consistent flow.”


Hoeveel er voor Europa en Japan zullen klaarliggen weten we nog niet maar verwacht wordt dat er ongeveer één miljoen Nintendo Wii’s in de winkelschappen zullen liggen per continent. In Amerika verschijnt de console op 19 november, wij kunnen ermee aan de slag op 8 december.

  1.   
    Paolo's avatar

    Nintendo pakt het goed aan voor de Wii, kan Microsoft misschien nog wat van leren.