Ruim één miljoen Nintendo Wii’s bij de Amerikaanse launch

Ron Bertram, vice president en general manager van Nintendo of Canada heeft tegenover MacKenzie Financial, een financieel investeerdersbedrijf, verteld dat de Nintendo Wii gigantisch veel exemplaren zal kennen tijdens de launch van de console in Noord-Amerika. Hij spreekt zelfs over de meest grootschalige launch in zijn vijftienjarige loopbaan bij Nintendo.

Als alles goed gaat, kan men namelijk op een voorraad van maarliefst 1 miljoen exemplaren rekenen. In vergelijking, van de PlayStation 3 zullen er slechts 400.000 klaarliggen, en maar 100.000 in Japan. Er wordt zelfs gefluisterd dat er in Japan en Europa nóg meer Wii’s klaar zullen liggen, aangezien Nintendo voor het einde van 2006 minimaal vier miljoen Nintendo Wii’s wil hebben verscheept. Dit werd echter niet bevestigd door Bertram.

In Noord-Amerika verschijnt de console op 19 november, wij kunnen ermee aan de slag op 8 december. Meer informatie vind je hier.

 1.   
  Finsj's avatar

  Als we die 1 miljoen Wii’s nou gelijk importeren om die Amerikaantjes te pesten… 😛

 2.   
  Rhemme's avatar

  Lijkt me ’n goed plan. Jij betaalt?

 3.   
  Bub’z's avatar

  shit net na mn verjaardag

 4.   
  nEels's avatar

  Volgens Nintendo UK wordt Europa ook ‘ruim voorzien’ van Wii’s met de Europese launch, hoop dat ’t waar is en dat wij dus ook op een miljoentje of wat kunnen rekenen.

 5.   
  Mick.W's avatar

  @ vinsjeprinsje
  haha lol! maar heb jij 250.000.000 euries?

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  @ Mick.W

  van ze krantewijkje 😆

  (als die die heeft 😛 )

 7.   
  Rhemme's avatar

  Neee 250 miljoen dollar is ong. 182 miljoen euro. Zo rijk is hij nou ook weer niet, pff… sloeber 🙄