Een nadere kennismaking met de Xbox 360 HD-DVD drive

Microsoft heeft ons nog niet verteld welk prijskaartje er aan de Xbox 360 HD-DVD drive zal hangen, maar naar eigen zeggen zal het de meest betaalbare manier zijn om straks je beelden in high definition te gaan bekijken. De geruchtenstroom over een werkelijke prijs is al op gang gekomen, maar voorlopig blijft het slechts gokken.

De X360 HD-DVD drive is simpel, compact en strak ontworpen. Via een mini-USB koppelt het apparaat zich aan de Xbox 360, alwaar al het zware werk voor de drive zal gebeuren. Dit moet er voor zorgen dat de HD-DVD drive niet teveel warmte produceert. Aan de achterkant van de drive zitten twee extra USB-poorten, waardoor de drive eerder als een HUB zal functioneren, dan dat je er slechts een kostbare USB-poort op je Xbox 360 mee bezet. Ook is er de mogelijkheid om de draadloze netwerkadapter van je X360 toe te voegen. Doordat de drive zowel horizontaal als verticaal te plaatsen is, zal het erg gemakkelijk zijn om het aan je entertainment center te koppelen.

Dan rest ons nog de grote vraag hoe het zit met eventuele HDMI-aansluitingen, waarmee je een volledig digitale audio/video interface hebt die ongecomprimeerde streams kan verzenden. Toch niet geheel onbelangrijk dus. Microsoft gaf aan dat ze niets officieel aan te kondigen hebben, maar dat ze wel de mogelijke toevoeging van HDMI overwegen. Een woordvoerder gaf nog iets meer uitleg:

    “We zien de afwezigheid van HDMI niet als een probleem. Deze techniek is nog steeds zeer nieuw en heeft nog geen brede ondersteuning van ontwikkelaars en consumenten op grote schaal. Tot die tijd verwachten we dan ook dat niemand de apparaten zonder HDMI-aansluiting zal tegenwerken.”

Totdat we daadwerkelijk de X360 HD-DVD drive kunnen inpluggen en de stroom er op zetten, is dit alles wat we weten van het handige, kleine apparaatje. Ben je de bezitter van een Xbox 360 en wil je straks van je HD-DVD films genieten, dan lijkt Microsoft een zeer slimme en goedkope manier te hebben ontworpen om dat mogelijk te maken.

  1.   
    TotalPicnic's avatar

    ziet er niet echt goed uit, maar voor beter graphs doe ik alles
    😆

  2.   
    Copyc@t's avatar

    Slimme en goedkope manier dus…Nou ik kies liever de alles in een oplossing, gewoon de PS3 dus met Blu Ray en wel HDMI ondersteuning, kost wel 600 euro maar dan zit je tegen bijna de zelfde prijs aan te hikken als de 360 met een losse HD-dvd.
    En het aantal Blu Ray films wat uitkomt is gewoon meer als het aantal Hd dvd films. Die gast hierboven mij…aan die hele Hddvd heb je niks voor je games hoor, als je dat nog niet duidelijk is nu.
    Maar het gaat mij ook om de games. Blu ray, of een next-gen drager, het wordt langzaam duidelijk dat een nextgen drager nodig is.

    Microsoft zegt wel we gaan nieuwe comprimerings technieken bedenken om een game op een DVD 9 te krijgen, en andere kant zeggen ze dat DVD9 genoeg is. Dan spreken ze zich zelf tegen, als een DVD9 groot genoeg is waarom dan nog meer comprimeren??

    Compressie als in efficient opslaan van data = goed
    Compressie als in kwaliteit van audio en video lager maken = slecht
    Compressie als in een grote aanslag op performance = slecht

    Je kunt wel gaan comprimeren maar dat lijd gewoon tot kwaliteitsverlies. Daarbij komt ook nog een dat een core van de xbox360 zich steeds meer moet gaan bezig houden met het uitpakken van data. Terwijl bij de PS3 daar bijna geen sprake van is, de SPE’s en de cell in het algemeen kunnen zich concentreren op de zaken waarvoor ze gemaakt zijn, verwerken van de code, zonder tijd en kracht te verliezen aan het uitppakken van data. Je zult zien dat de games op de PS3 over het algemeen groter zullen zijn., en met hogere resoluties en meer details.

    Ik zie best nog gebeuren dat Multiplatformgames op de PS3 zo groot worden als de developer bedoelt heeft en er in 360 wordt geknipt omdat ze het op een dvdtje willen krijgen.

    Microsoft kan nu kletsen wat ze willen, die komen op hun woorden terug, over een jaar of twee hebben ze echt problemen en zie ik gewoon nog games op HD dvd uitkomen. Omdat het verschil in PS3 games en Xbox360 games dan overduidelijk zichtbaar wordt.

  3.   
    ChielB's avatar

    Idd, het hangt er ook vanaf of de 360-games ook snel richting HD-DVD gaan of dat die zo lang mogelijk op een dvd9 gerekt worden. Compressie is dan eigenlijk altijd een nood-oplossing, hoewel het natuurlijk de vraag blijft wat je er echt van zult merken.

    Vergeet niet dat het nu ook vooral gericht is op mensen die al een Xbox 360 in hun bezit hebben. Voor hen is zo’n losse uitbreiding toch wel zeer welkom. Het zal alleen nog van de officiële prijs gaan afhangen in hoeverre de PS3 dan nou echt zoveel te duur is.

  4.   
    Eggie124's avatar

    toch zou ik neit op een ps3 gokken ik denk dat er sneller HD films komen dan blue ray.. dit hebben we eerder meegemaakt bij de mini-disk en het was een flop terwijl je er zo veel meer mee kon maar er bleek geen animo te zijn 🙄

  5.   
    Copyc@t's avatar

    Eggie124; dat zou ik niet zo snel zeggen , in de USA en Japan staan voor het eind van het jaar zo’n 75 Blu ray films in de rekken…..

    Je kunt Blu ray echt niet vergelijken met Minidisk, waarom niet? Blu Ray is niet alleen iets van Sony, ik kan hier wel een heel lijstje gaan neerzetten maar ik geef je liever de link kun je het zelf nalezen wie allemaal achter Blu Ray staan:

    http://www.blu-raydisc.com/

  6.   
    ChielB's avatar

    Qua films e.d. komt het vast wel goed met beide formaten. Alleen qua games zal er voorlopig geen HD-DVD gebruikt worden. In die zin zal de PS3 vooralsnog over de meeste ‘rek’ beschikken gezien de toekomst.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja en ik denk ook dat bllu-tay ook de standaard formaat word. de schijfen zijn groot oke ze kunnen er wat langere films op zetten maar ze hoeven het niet tegebruiken persee.dus mensen niet gaan zeuren die blu-ray schijfjes zijn tegroot ze kunnen het gebruiken maar hoeven niet het is wel handig want dan hoeven ze niet zo snel tebeperken en comprimeren enzo

    de delelopers van agmes ook zullen denken op de ps3 kunnen we veel meer kwijt dan op die dvd9 van de xbox 360.dus zullen ze eerder overwegen om hem op de ps3 temaken dan de 360.

    ik ben verder geen sony fanboy ofzo heb een snes gehad.heb nu een ps2 daarna een xbox gekocht en heb een psp.en ben van plan om na me ps3 ook gewoon een 360 tekopen.

    alleen zo denk ik er over