Nintendo geeft meer details vrij over de Virtual Console

Nintendo UK, die we inmiddels wel kennen van het slechte nieuws over de regio-lock van de Wii, heeft toch ook nog ander nieuws vrij gegeven. Dit keer was de online-service van de Wii, Virtual Console, aan de beurt. Het betreft de prijs van Wii punten, de magische eenheden om games via Virtual Console te kunnen downloaden. In Europa zal je 2000 Wii punten krijgen voor 20 euro. Deze punten zullen op een tegoedkaart te verkrijgen zijn bij de winkel waar je ook gewoon je games haalt. Straks koop je dus zo’n tegoedkaart met een unieke code, welke je vervolgens online kunt invoeren om je Wii punten binnen te halen.

Games die je via de Virtual Console kunt downloaden, zullen wereldwijd hetzelfde geprijsd zijn. Een NES-game zal je 500 punten kosten, een spel van de SNES krijg je voor 800 punten en Nintendo64-games zullen 1000 punten kosten. De prijzen voor games van andere consoles, zoals de SEGA systems en TurboGrafx, zullen binnenkort bekend worden gemaakt.
Hoewel je qua punten overal evenveel moet inleveren voor de spellen, zullen de tegoedkaarten wel nog steeds voor een klein prijsverschil gaan zorgen. Onze kaart van 20 euro zal namelijk in Amerika voor 20 dollar over de toonbank gaan.

 1.   
  mazdaman's avatar

  Lekker dat wij weer meer moeten betalen. Zo vindt ik het toch nog wel duur worden, 10 Euro voor een N64 game die verder niet grafisch verbeterd is zoals je wel bij Xbox 360 arcade hebt. 🙁

 2.   
  ChielB's avatar

  Je moet ook niet zoiets zien om je collectie met heel veel games te verbreden. (of je moet genoeg geld over hebben natuurlijk :wink:)
  Maar gewoon zo nu en dan een goede classic binnenhalen, daarvoor lijkt me het een geweldig systeem. En dan is 5 of 8 euri voor een NES/SNES-game toch echt geen geld en eigenlijk 10 voor een N64 ook nog niet. Gewoon selectief zijn in je keuze, scheelt een hoop centen. 8)

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  ja idd jem oet die download service niet gebruiken om je colectie tevergroten maar gewoon op een paar oude spellen weer eens tespelen.

  maar 10 euro voor een nintendo 64 spel is wel een beetje veel