Nog meer hersenoefeningen op je Nintendo DS

Na Nintendo, dat een gigantisch succes beleefde met hun Brain Training- en Brain Academy-games, gooit nu ook 505 Games zich in deze hersenoefeningenspellen, uiteraard voor de Nintendo DS.

Men gaat namelijk The Professor’s Brain Training: Logic en The Professor’s Brain Training: Memory uitbrengen. 505 Games beweert dat door het spelen van deze spellen je een stuk slimmer wordt. Men heeft dan ook de hulp ingeroepen van een andere vooraanstaande Japanse neuroloog, Dr. Makoto Shichida. In The Professor’s Brain Training: Logic krijg je vooral wiskundige en logische vraagstukken voorgeschoteld. Denk dan dus aan blokjes tellen, zijdes berekenen en dergelijke. Hierdoor wordt onder andere je beredenatievermogen vergroot en zul je je beter kunnen concentreren.
Met The Professor’s Brain Training: Memory wordt vooral je geheugen op de proef gesteld. Denk bijvoorbeeld aan plaatjes onthouden, dingen onderscheiden etcetera. Ook hierbij zal je concentratievermogen verbeterd worden.

Deze twee Brain Training-games moeten ergens volgend jaar in de winkels komen te liggen.

 1.   
  Wouter's avatar

  Nog meer! Ah WTF! 😕

 2.   
  snowbob's avatar

  als het aanslaat komen er uiteraard meer games

 3.   
  SimonDirks's avatar

  Al die DS games zijn gemaakt om te vermaken, niet om echt je hersenen te trainen.. Dat staat achterop de games zelfs vermeld..
  Er zijn echter wel sites die de cognitieve functies verbeteren en ook daadwerkelijk effect hebben op je brein.
  De games hier bijvoorbeeld zijn ontwikkeld op basis van neurowetenschappelijk onderzoek, en als je elke dag even een kwartiertje speelt zal je al snel resultaten zien in het hedendaagse leven. Je hebt niet eens door dat je aan het trainen bent omdat het spelletjes zijn, alleen dit werkt dus WEL.
  😀