Xbox Live Marketplace klokt de 50 miljoen downloads

Sinds de wereldwijde launch van de Xbox 360, in november en voor Europa in december vorig jaar, is er zeer intensief gebruik gemaakt van Xbox Live, en met name de Marketplace. Hiermee kunnen Xbox 360-bezitters, met of zonder een betaald Xbox Live Gold-abbonnement, allerlei dingen downloaden van deze virtuele marktplaats. Denk bijvoorbeeld aan demo’s, filmpjes, Xbox Live Arcade games, updates en allerlei toevoegingen aan je games. Denk dan bijvoorbeeld aan de content voor Oblivion of nieuwe wagens voor Project Gotham Racing 3.

De meeste van deze downloads zijn gratis, voor anderen moet echter betaald worden. Hoe dan ook, Microsoft heeft nu gemeld dat het meer dan 50 miljoen downloads heeft verzorgd, wat neerkomt op meer dan 20 downloads per Xbox 360-bezitter die beschikking heeft over Xbox Live. Naast downloaden wordt er ook behoorlijk wat afgekletst op Xbox Live, per dag worden er ruim 1,3 miljoen tekst- en spraakberichten verstuurd. In totaal zijn er al 2 miljard Microsoft Points-verkocht, waarmee je deze betaalde dingen kunt aanschaffen. Omgerekend is dit 30 miljoen dollar, of 23 miljoen euro.

Tenslotte wat informatie over de Xbox Live zelf. Op dit moment heeft meer dan 60% van de Xbox 360-bezitters zich aangemeld voor deze online service. Een groot deel daarvan heeft zijn gratis maand ook daadwerkelijk verlengd met een jaarlijks Xbox Live Gold-abbonnement. In totaal hebben alle gamers tezamen meer dan twee miljard uur doorgebracht op de servers van Xbox Live, oftewel bijna duizend uur per gebruiker.

Ook text- en voiceberichten zijn erg populair. Per dag worden er zoโ€™n 1,3 miljoen stuks verstuurd. Daarbij hebben gamers bij elkaar al meer dan twee miljard uur online doorgebracht sinds de launch van Xbox Live in november 2002. Sindsdien is het aantal mensen op Xbox Live sterk gestegen en meer dan 60% van alle Xbox 360 bezitters is verbonden met het online netwerk.

 1.   
  J-Loco's avatar

  En ik ben er slechts 1 van..

 2.   
  Cirdan's avatar

  en ik ben er geen 1 van ๐Ÿ™„ (droog) maaar knap van Microsoft;)

 3.   
  Mandamo's avatar

  Ik heb al dertien dingen gedownload, waarvan twaalf demo’s!

 4.   
  Design's avatar

  Wow, had niet gedacht dat Xbox Live zo’n succes is. ๐Ÿ™‚

 5.   
  DARKSPEAR's avatar

  ik zit al over de 30 downloads ik download KL*te veel

 6.   
  Tom's avatar

  Ik heb er ookal wat demo’s door heen gegamed. En ik had zo’n beetje alle E3 videos. Plus nog wat Red vs Blue. Ik denk dat ik zeker meer dan 50 downloads heb gemaakt!

 7.   
  Ruudjee's avatar

  Zelfde verhaal voor mij jackson ๐Ÿ˜›

  Maar is heel netejs van Xbox live hoor, dat zie ik het Playstaion netwerk nog niet nadoen..

 8.   
  Copyc@t's avatar

  Verkoop de huid de beer niet voordat die geschoten is, je weet nog geen ruk van het PNP netwerk van de PS3.
  Omdat volgens xboxfans het PS2 online gebeuren zoog wil niet zeggen dat het nu ook zo is. Sony heeft al aangekondigt dat gratis demo’s downloaden in het pakket zit net zoals GRATIS online gamen.