Leef je uit met de Wii-mote in Zelda: Twilight Princess

De nieuwe Zelda van Nintendo ligt voor de GameCube waarschijnlijk vanaf november in de schappen, maar zal ook op de Wii uitkomen. Deze versie zal natuurlijk volledig worden aangepast voor de Wii-mote wat de spelers een totaal andere speelervaring moet geven.

Na de E3 in mei dit jaar waren de mannen van Nintendo het nog niet met elkaar eens over de besturing van de game met de Wii-mote, dus heeft de game kleine veranderingen ondergaan. Je moest op de E3 bijvoorbeeld met het zwaard zwaaien door op ‘B’ te drukken en om te kunnen boogschieten moest je mikken met de Wii-mote en de pijl wegschieten met de D-pad. Bij Nintendo dacht men dat de speler naar verloop van tijd erg moe zou worden als je steeds zou moeten bewegen met de Wii-mote, maar nu zijn ze van mening veranderd.

Voortaan is er interactie nodig met de Wii-mote voor het zwaardvechten, waardoor de ‘B’-knop vrij is. Volgens producent Shigeru Myamoto zou het boogschieten met de D-pad te moeilijk zijn en met de ‘B’-knop die nu vrij is is het handiger om het boogschieten daarnaar te verplaatsen.

Of de speler ook nog voor de oude besturing zal kunnen kiezen of dat iedereen met de nieuwe controls wordt opgescheept is nog onduidelijk.

  1.   
    CrimineelTjE's avatar

    alle andere zelda’s vond ik niet zo leuk maar deze is vet cool

  2.   
    cryfly's avatar

    ๐Ÿ˜€ zal wel leuk zijn >_< maar k koop hem op de ngc

  3.   
    G-Man's avatar

    Ik kan hier nog aan toevoegen dat Myamoto deze Zelda de beste vind.

    Ik zou zeggen dat als je een Wii gaat kopen dat je hem dan ook voor de Wii koopt, maar anders zal de GC-versie ook zeer vermakelijk zijn. Myamoto zei zelf ook al dat hij de Wii-versie zou gaan spelen maar dat de GC-game net zo leuk is.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    hey wie aapt mijn naam een beetje na ๐Ÿ˜›

    maar idd elke zelda vond ik zowat niks aan maar deze lijkt me wel leuk

  5.   
    CrimineelTjE's avatar

    sorry maar ik kon geen andere verzinnen ๐Ÿ˜ณ

  6.   
    Nirusu's avatar

    Nooit een Zelda game gespeeld om eerlijk te zijn. Tijd dat ik kennis ga maken met Link als de Wii uitkomt.