Gratis online gamen met de Nintendo Wii een feit!

De PlayStation 2 heeft een onbetaalde versie van online gamen en de Xbox en Xbox 360 werken online via een betaald systeem van Xbox Live. Wat de Wii zou gaan doen is lange tijd onzeker gebleven, tot vandaag… In een interview met USA Today heeft de Nintendo-topman Reginald Fils-Aime gezegd dat er geen kosten verbonden zullen zijn aan de online-functies van de Nintendo Wii. Dit betekent dat de console die toch al al behoorlijk wat eurootjes goedkoper is dan de Xbox 360 en PlayStation 3, nu ook nog eens goedkoper door de jaren heen zal zijn, aangezien er geen kosten verbonden zullen zijn aan online mogelijkheden, wat hem al 50 euro goedkoper per jaar gaat maken dan de xbox 360.

Om het online gamen gratis te houden zal Nintendo enkel zijn eigen gameservers up en running houden. Andere ontwikkelaars zullen hier zelf voor moeten zorgdragen. Volgens Nintendo zullen de meeste ontwikkelaars hier geen groot probleem van gaan maken, aangezien het online gamen een van de belangrijkste factoren zal worden om sofware en hardware aan de man te brengen. Reginald Fils-Aime heeft ook verteld dat ze met de Wii doelen op wat de DS nu al is, snel en gratis online, functioneel en clean van alle onnodige rommel en omwegen. En dat is precies wat we willen zien!

Deze nieuwe informatie is dus erg gunstig voor alle toekomstige kopers van de Wii, aangezien die weer de nodige euro’s per maand besparen aan online kosten. De Wii zal dus zonder meer de goedkoopste next-gen console worden, maar of de Nintendo Wii nu alles in huis zal gaan hebben om de concurrentie weg te vagen… Het is nog eventjes wachten, maar het is nu zeker dat het lange wachten op de next-gen console van Nintendo meer dan waard zal zijn!

  1.   
    d@nny's avatar

    Positieve ontwikkeling 😛

  2.   
    G-Man's avatar

    Kijk, dat noem ik nou eens écht gratis. Bij de PS3 betaal je zo veel geld meer vergeleken met een X360 (laat staan een Wii) dat je daar net zo goed enkele jaren Xbox Live van kunt betalen. Dan zit Blu-Ray er natuurlijk ingebouwd, maar niet iedereen geeft daar iets om… 🙄 Nou, ik ben erg benieuwd naar de verkoopcijfers van de PS3 en de Wii.

  3.   
    N.Frufo's avatar

    The Secret of Nimh

  4.   
    japo16's avatar

    het is niet helemaal gratis het de games zullen zon 5 euro duurder worden wegens online of mes. eenmalige kosten.

    (btw ik denk dat de wii een half jaar of zo populier is maar daarna niet meer zo! of het wordt net als wow maandelijks betalenen want zon server is neit egt goedkoop of het kan ook zijn dat bij veek spellen geen online mogelijkheid komt!)

  5.   
    Pepperonie's avatar

    Het wordt steeds beter.

    @japo16: Voor de PC heb ook heel veel games die je gratis online kan spelen.

  6.   
    mastertje's avatar

    je moet wel internet betalen.

    toch?

  7.   
    Finsj's avatar

    Ja maar de servers die nodig zijn voor games als bijvoorbeeld Counter-Strike worden ook zelf betaald door zelfs de gamers of bedrijven, dus ik denk niet dat ontwikkelaars hier een probleem van gaan maken, wat is een miljoen nou voor een bedrijf dat miljarden verdient?

  8.   
    N.Frufo's avatar

    ^

    Het plaatje ziet er sprookjesachtig uit!^
    Ik zag niet dat het conroler was nee.
    Maar dat hebt u ooit.
    Ik heb het bijna nooit! 😳

  9.   
    Fawaka-W's avatar

    gratis is mooi. als het maar niet zo slecht word als de ps2 (die was ook gratis)

  10.   
    Nirusu's avatar

    De online optie van PS2 was toch niet slecht? Alleen niet veel mensen hadden het. Toch?

  11.   
    Headdy NL's avatar

    CKers Chill 😀

  12.   
    Double B's avatar

    is die wii nou egenlijk wel hd?
    daar heb ik nix van gehoord.

  13.   
    104069's avatar

    nope, de wii gaat niet hd ready worden

  14.   
    Serious Sam's avatar

    dit was toch alang bekend?

  15.   
    daniel visser's avatar

    Moet je nou wel of niet betalen voor het internet