Krijgt de X360 HD-DVD van $200, jukebox en 1080p-ondersteuning?

Op de E3 van dit jaar heeft Microsoft zelf al het een en ander verklapt over wat ze in de toekomst allemaal van plan zijn. Het bedrijf kondigde Xbox Live Anywhere aan, vertelde wat over HD-DVD en onthulde wat randapperatuur. Even later ging het gerucht dat een Premium Xbox 360 samen met een HD-DVD drive rond de $600 gaat kosten, $399 van de Xbox 360 en nog $199 voor de HD-DVD drive. Dat is net zoveel als de mindere versie van de PS3, die dus minder goed is dan de Premium PS3.

Deze week bevestigden twee bronnen dat de HD-DVD drive $200 dollar gaat kosten. De eerste bron, Digitimes, zei afgelopen maandag dat “Microsoft de externe HD-DVD drives gaat lanceren voor zijn Xbox 360 tegen een prijs van $200 rond Kerstmis dit jaar. ”

De tweede bron, HardOCP, vertelde dat de HD-DVD drive als deel van een stuk genaamd “Xbox 360 Roadmap Peeked At” dat $200 zal gaan kosten. Daarbij werd toegevoegd dat het “alleen componenteninput vereist. …Geen HDMI in zicht. ” De site meldde ook nog dat Microsoft een kabel gaat uitbrengen met 1080p video-output ondersteuning voor de Xbox 360. De site zei echter dat er nog weinig erover bekend is of de 1080p-resolutie een impact zal geven in gaming prestaties.

HardOPC meldde ook nog dat Microsoft een uitbreiding zal krijgen, een functie die je nu ook al ziet bij Windows Media Center. “Hoewel dit geen termen zijn die Microsoft gebruikt heeft, zal de Xbox 360 een ‘Media Jukebox’ toegevoegd krijgen voor het gebruik van films, video, foto’s en muziek”, vertelde de site. Dit zal wel een grotere opslagruimte vereisen aangezien de meeste mensen met een Xbox 360 hun 20gb HDD allang hebben volgepompt met demo’s, trailers en Arcade-games. Hier is echter niets over gezegd.

Het nieuws van gisteren, dat Microsoft misschien bezig is met een nieuwe controller die speciaal wordt ontwikkeld voor FPS-games is natuurlijk een mooie aanvulling hierop.

Het komt natuurlijk niet als een verrassing aan dat Microsoft het gerucht van de HD-DVD drive en de ‘Media Jukebox’ ontkent.

Het één lijkt logischer dan het ander. Het gerucht van de prijs van de HD-DVD drive is al eens eerder voorbij geweest en het gerucht dat Miscosoft een kabel voor 1080p-ondersteuning gaat uitbrengen ligt erg voor de hand en de ‘Media Jukebox’? Dat klinkt leuk, maar het vereist weer meer van je HDD.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    ben benieuwd media juxebox klinkt wel interesant

  2.   
    Mandamo's avatar

    Wat voor Drive heeft de x-box 360 nu dan?

  3.   
    meatball's avatar

    @ reflex, een gewone DL DVD speler

  4.   
    Mandamo's avatar

    En wat is dan het grote verschil tussen de spelers, HD ziet er nog mooier uit?

  5.   
    kingofthegamers's avatar

    reflex de tijd heeft niet stil gezeten en het nieuws ook niet 😕

  6.   
    G-Man's avatar

    Of het mooier wordt ligt aan de films en games die erop worden gezet. Het grote verschil is natuurlijk dat je meer ruimte hebt op zo’n schijfje, veeeeeeeel meer ruimte…

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    tuurlijk maken ze het mooier maar dat zie je pas als je een hdtv heb anders zie je wel een beteje verschil maar niet zoveel als met een hd-tv

  8.   
    Mandamo's avatar

    Reactie door kingofthegamers op woensdag 16 augustus, 2006 – 22:17
    reflex de tijd heeft niet stil gezeten en het nieuws ook niet

    Ik weet wel wat HD is, maar niet wat het zal inhouden om een HD-drive te gebruiken…

    Reactie door G-Man op woensdag 16 augustus, 2006 – 22:20
    Of het mooier wordt ligt aan de films en games die erop worden gezet. Het grote
    verschil is natuurlijk dat je meer ruimte hebt op zo’n schijfje, veeeeeeeel meer
    ruimte…

    …Nu wel!

  9.   
    Narcist's avatar

    Een HD-DVD drive is net zoals een gewone DVD speler, maar die ipv alleen DVD’s ook HD-DVD’s kan afspelen.

  10.   
    Mandamo's avatar

    Maar zullen er dan ook verschillende versies van spellen komen ofzo? HD en gewoon? 😕

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    @ ReFlex

    nee dat heeft microsoft al gezegt.de spellen zullen alleen op dvd en double layer dvd komen niet op hd-dvd.ze willen geen mensen die er buiten vallen.

  12.   
    Mandamo's avatar

    Mooi! Alleen snap ik het nu van een HD-Drive dan niet als ze alleen DVD gaan gebruiken.. voor HD-films? Als het alleen daarvoor is, nogal zonde van je geld dan…maarja dat vind ik.

  13.   
    Narcist's avatar

    Ik denk dat de meeste stand-alone HD-spelers nog wel ff wat duurder zullen worden dan 100 pleuro. Hiermee ben je dus aardig goedkoop af.

  14.   
    Mandamo's avatar

    Deze is €200.

  15.   
    CrimineelTjE's avatar

    ik heb hem al (iligal) vet vet is dat ding je kunt dan ook alle spellen spelen van de xbox 1 en je hebt zo mooi beeld iets mooier dan de ps3 vet is dat 😛 😛 😀 8)