The Sopranos voor de Xbox 360 is niet meer

7 Studios’ heeft de ontwikkeling van The Sopranos op de Xbox 360 stopgezet. Als reden geeft uitgever THQ aan dat de game op de Xbox 360 te weinig verschil toonde met de Playstation 2 versie. ‘De Playstation 2-versie gaat gewoon door en zal met kerst in de winkels liggen,’ verklaarde chief financial officer Edward K. Zinser. ‘Voor een next-gen titel moet er wel wat extra’s worden toegevoegd en daar hadden we nog niet de benodigde hulpbronnen voor.’

Ondanks dat de game al geruime tijd geleden is aangekondigd, weten we nog vrij weinig details. De game wordt a la Grand Theft Auto, waarin je je loyaliteit moet bewijzen door allerlei opdrachten uit te voeren. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld mensen moet intimideren, om zo respect af te dwingen bij je collega’s. Zo stijg je in rank en reis je op van kruimeldief tot serieuze gangster.

David Chase schrijft de verhaallijn voor de serie, maar zal ook het verhaal van The Sopranos onder zijn hoede gaan nemen. De belangrijkere acteurs uit de serie verlenen hun stem aan de game, wat dus de authenticiteitswaarde ten goede komt. Oorspronkelijk was het de bedoeling de game te releasen na het einde van het zesde seizoen (dit jaar, red.). HBO heeft echter bekend gemaakt acht nieuwe afleveringen te willen maken, welke in januari volgend jaar te zien zullen zijn. Wellicht een releasedatum?

 1.   
  Ruudjee's avatar

  Slap aftreksel van The Godfather game dus 😕 ?

 2.   
  Tom's avatar

  Daar lijkt het wel op ja. Maar dan gaat het denk ik meer lijken op GTA. Aangezien The Godfather ook een rip-off van GTA was.

 3.   
  Lasso's avatar

  *Zucht. Gaan we weer… 🙄

  Heeft GTA soms een monopolie positie op spellen die zich in een stad afspelen?

 4.   
  Ruudjee's avatar

  Ja echt he 😮
  Zo gauw het een Free-Raoming game is, wordt het gelijk vergeleken met GTA, dat komt denk ik grotendeels omdat GTA gewoon de beste FR game is, maar toch..

 5.   
  Lasso's avatar

  Ja, maar ik zie ook vaak dat The Godfathers, Saint’s Row of andere veel belovende titels (The Godfather is dan al uit, maar toch) geen kans krijgen en gelijk als rip-off bestempeld worden. Ik vind The Sopranos best een leuk onderwerp voor een game. Het biedt de ontwikkelaars mogelijkheden.

 6.   
  Idsipits's avatar

  lijkt me een: ik moet overleven van klein naar groot spel ts

 7.   
  Eppo's avatar

  dat is dan best kansloos want heel wat fps lijken ook op elkaar en daar wordt dan niet over gezeken

 8.   
  J-Loco's avatar

  Ik ben altijd blij als er zo’n game uitkomt 😀 Just Cause lijkt me helemaal te erg !

 9.   
  epicawarrior's avatar

  klopt inderdaad dat spellen als de gothfater meteen als gta kloon worden gezien 😡

 10.   
  J-Loco's avatar

  jep GTA is ook weer niet zo geweldig.