Sony maakt winst, maar niet door games

Het regent kwartaalcijfers van bedrijven dezer dagen en ook Sony vormt daarop geen uitzondering. Sony boekte over het tweede kwartaal, wat op 30 juni eindigde, een winst van 32.3 miljard Yen, omgerekend zo’n 219 miljoen euro. Dit tegenover een verlies van 49.3 miljoen euro vorig jaar in hetzelfde kwartaal.

Sony moest het voornamelijk hebben van de Vaio computers, de fotocamera’s en de Bravia LCD-televisie’s. De post met betrekking tot games was minder succesvol en zorgde voor een verlies van 181.3 miljoen euro. Vorig jaar had deze post ook al een negatief saldo door de kosten van de ontwikkeling van de Playstation 3.

Howard Stringer, CEO van Sony, verklaard de uiteindelijk gestegen winst als gevolg van succesvolle herstructurering. Doordat het eerste kwartaal ook al succesvol was voor Sony, heeft men de winstverwachting over het gehele jaar bijgesteld naar 130 miljard Yen (881 miljoen Euro).

  1.   
    N.Frufo's avatar

    Ja niet alleen entertainmets.

  2.   
    R.andom H.ero's avatar

    Ik denk dat de kosten die ze gemaakt hebben met de PS3 niet zullen terug verdienen

  3.   
    Copyc@t's avatar

    Ja dan doen zij wel, je moet weten dat de PS3 lang gemaakt zal worden dat was bij de PS zo dat zal bij de PS2 zo zijn en bij de PS3 ook.

    En in de PS3 zit ook Blu Ray en de Cell en dat zijn twee componenten dat zijn grote kostenposten maar ook twee componenten waar Sony winst op gaat maken, Nindie maakt winst op de consoles …Sony heeft dat ook gedaan eerst softwarematig later hebben ze ook geld verdient op de hardware ook bij de PS2.
    Nu hebben zij megaveel geinvesteerd in de PS3 maar ook in de Cell en BR en dat gaan ze heus wel terug verdienen omdat deze meer toepassingen zulen hebben als alleen in de pS3.

    micro daarintegen heeft veel verlies gemaakt met de xbox en gaan dat ook doen met de xbox360.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    @Copyc@t

    klopt wel ja uiteindelijk gaan ze wel weer winst maken met de ps3.

    maar microsoft maakt idd weer verlies de 360 slaat weer niet goed aan in japan

  5.   
    J-Loco's avatar

    nouja, microsoft is zo gruwelijk rijk dat het weinig uitmaakt