Heldhaftige screens van Company of Heroes

Relic Entertainment, bekend van onder andere Warhammer 40.000:Dawn of War, is al geruime tijd bezig met een nieuwe Real Time Strategy game, Company of Heroes. Vandaag zijn er drie nieuwe screens uitgekomen met enkele beelden van het slagveld dat je zult tegenkomen in de game.

Het verhaal van Company of Heroes neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog. We volgen de strijd van de mannen van Able Company in hun gevecht tegen de bezetters. Vanaf het begin van de invasie in NormandiΓ« stort je jezelf in een rijkelijk gevulde singleplayer campagne. Hoewel het concept van de Tweede Wereldoorlog al ruimschoots is uitgemolken, zal Company of Heroes zich proberen te onderscheiden met een goede grafische engine, maar vooral een unieke physics engine. Veel FPS gebruiken tegenwoordig al een physics engine, maar voor een RTS is dit toch een redelijk nieuw concept. Elk stukje van het slagveld kan overhoop geschoten worden, gebouwen kan je met de grond gelijkmaken en granaatinslagen zullen ook echt hun impact hebben op de omgeving. Dit zal volgens de makers zorgen voor een unieke gameplay, met als gevolg dat geen enkel gevecht zomaar hetzelfde zal verlopen.
Verder zul je niet zomaar rondlopen met wat mannetjes. maar zijn je manschappen Γ©chte karakters met eigenschappen als moed, angst en heldhaftigheid. Een goed ontwikkelde AI zorgt ervoor dat ze zelfstandig dekking zoeken en hierbij goed gebruik maken van objecten in hun omgeving.

[SCREENSHOTS]

Company of Heroes zal halverwege september in de schappen liggen.

 1.   
  J-Loco's avatar

  ”Het verhaal van Company of Heroes neemt je mee naar de Tweede….”

  *stopt met lezen*

  We worden belazerd, ALTIJD WEER DIE LOMPE WO2 GAMES :@ sorry hoor maar egt verpest elke maand word er weer een nieuwe gereleased of aangekondigt

 2.   
  ChielB's avatar

  Klopt, maar als je de moeite had genomen om verder te lezen….soms is de setting/het verhaal ondergeschikt aan de rest….. 8)

 3.   
  J-Loco's avatar

  dat is in BIA ook gedaan, dat mannetjes dekking zoeken enzo. En in vele andere RTS games (ik weet het, BIA is geen RTS maar een FPS).

  omdat mannetjes nu ook voor de verandering een keer zelf dekking zoeken en dat er (weer) zoveel gebouwen enzo kapot kunnen is dit spel niet anders, gameplay blijft hetzelfde

 4.   
  Joost Nijhof's avatar

  /me vraagt zicht af wanneer er spelletjes uitkomen over Irak, Israel, Afghanistan, etc,…

 5.   
  epicawarrior's avatar

  ik vind tot nu toe wo2 games veel leuker dan dan shooters die zig in irak afspelen speel nog steed call of duty 2 πŸ˜‰

 6.   
  J-Loco's avatar

  maar Iraq enzo is tenminste iets van deze tijd, je kunt nog wel 100 jaar games maken over WO2 maar dat slaat nergens op πŸ˜• πŸ™„

  Beter dat ze nieuwe dingen gaan maken, Nintendo doet het goed. Door hun nieuwe hardware (Wii-Mote) worden er nieuwe gameplay elementen mogelijk gemaakt, want zeg nou zelf. Hebben jullie zien om 2 generatie consoles verder nog steeds hetzelfde call of duty te spelen met weer wat verhogde graphics ? of weer het zelfde race spel ? ik niet..

 7.   
  epicawarrior's avatar

  ja als je zo gaat denken is straks niks meer orgineel πŸ™„ πŸ˜‰

 8.   
  epicawarrior's avatar

  er zijn zoveel andere games jullie leten alleen maar op wo2 games πŸ˜‰

 9.   
  J-Loco's avatar

  dan maar jaren lang hetzelfde saaie dingetje doen ? 2e wereld oorlog is al lang geleden en er zijn al ZOVEEL dezelfde games van gemaakt, je bent gewoon simpel en veels te snel tevreden als je er nog op zit te wachten ook, en op die manier blijft orginaliteit juist ver te zoeken, doordat ELKE keer dezelfde game uitgebracht word, denk jij dat als iedereen masaal aan de WO2 games gaat, dus dat iedereen het koopt, dat er dan orginaliteit in gaat zitten ? dat is wat je zegt πŸ˜• juist als we het niet meer masaal gaan kopen, gaan developpers meer nieuwe ideeen maken inplaats van 1 dingetje wat al zoveel keer gedaan is over te doen, schnappie ?

  om duidelijk te maken:

  als iedereen COD3, de nieuwe MOH, en de nieuwe BIA en andere 2e wereledoorlog games gaat kopen blijven developpers hetzelfde doen, als ze niet meer goed verkocht worden, verzinnen ze wat anders..

 10.   
  ChielB's avatar

  Maar zou je dan goede games laten liggen, om verkopers te dwingen wat anders te gaan maken? Een heel nobel streven, maar ik vrees dat het niet zal gaan werken….

  Zoals Theo Maassen al eens zei: “Er is blijkbaar behoefte aan en wie zijn wij dan om daar niet aan te voldoen?” πŸ˜‰

  Die vernieuwende, andere games komen hoe dan ook toch wel. Als een WO2-game echt slecht is, gaan ze vanzelf wel wat anders doen. Maar als het een goede game is….tja, waarom niet he!?

 11.   
  epicawarrior's avatar

  von cod3 bia en moh worden straks weer miljoenen verkocht dus het maakt niet veel uit als jij hem niet koopt πŸ™„ πŸ˜‰

 12.   
  J-Loco's avatar

  ik zeg alleen dat simpele mensen hem zullen kopen, ze spelen gewoon weer COD 1 en 2 met weer betere physics, graphics enzo.. COD 1 vond ik een wereld spel, egt goed! Cod 2 was al zwaaaar minder maar er zat nog wel lol in.. COD 3 moet wel bijzonder worden vind ik, het zijn UITMELK games binnen 1 of 2 jaar maken ze een spel, terwijl Oblivion er 4/5 jaar over deed. En zeg nou zelf, dat spel is veel leuker om te spelen

 13.   
  epicawarrior's avatar

  dan weet ik nog wel wat game: fifa,age of empires,rollercoaster,grand theft auto. Wat word eigenlijk niet uitgemolken πŸ˜€ πŸ˜‰

 14.   
  ChielB's avatar

  @J-Loco: dat jij Oblivion leuker vindt, is natuurlijk prima, maar ik vind die game zelf totaal niks. Is gewoon niet mijn soort game, dat kan. Het is in zekere zin wat origineler dan andere games ja, maar ga dan niet mensen tot ‘simpel’ bestemmen als ze een game kopen die niet aan jouw eisen voldoet.

  CoD 2 was ook gewoon een heel erg leuke game als je van het genre houdt. Niet totaal vernieuwend, maar dat hoeft zeker niet de game slechter te maken. Zoals hiervoor al gezegd: veel games melken een concept uit. Maar niet elk vervolg hoeft per se minder te zijn dan de voorganger. En soms is het gewoon ook wel lekker als je ‘meer van hetzelfde’ krijgt. In die zin was bijvoorbeeld een game als Half-Life 2 ook amper vernieuwend, maar om nou te zeggen dat die slecht is ontvangen….. πŸ˜‰

  En dat jij de kwaliteit/originaliteit van een game laat afhangen van de ontwikkelings-tijd….toch een vrij dubieuze graadmeter. Ben benieuwd hoe briljant je de nieuwe game van Duke Nukem dan gaat vinden. πŸ˜› πŸ˜€

 15.   
  J-Loco's avatar

  @ Epicawarrior ofzo

  We hebben het hier over WO2 games, daar begon het mee dus ga nou niet andere games erbij halen πŸ™„ πŸ˜• πŸ˜‰ trouwens, San Andreas was een hele vernieuwende game als je hem vergelijkt met Vice city en GTA 3, COD niet egt..
  Fifa ook uitgemolken ja, koop ik trouwens pas als ze 20 euro zijn πŸ™‚ Roller coaster sucks best wel hard ik snap niet dat je daar aan denkt, AGE OF EMPIRES UITGEMOLKEN ? WEET JIJ WANNEER DEEL 1 UITKWAM ?! JEZUS DENK NA !

  @ ChielB

  Ok, soms is meer van hetzelfde leuk, maar in COD’s geval is het TEVEEL van hetzelfde, en ik VIND je simpel als je het maar blijft kopen terwijl er niks anders is

  denk AUB na, hoeveel jaar heeft het geduurd voordat HL2 eindelijk uitkwam ? in 3 jaar tijd zijn er GVD 3 COD’s uitgebracht (COD 3 moet nog komen) en in ongeveer 10 jaar tijd maar 2 HL’s, spreekt voorzich toch ?

  nee, ik laat ontwikkelings tijd niet een game beoordelen, maar het is in dit geval toch duidelijk ? HL2 was echt vers, mensen moesten meer dan 7 jaar wachten op die game en dan eindelijk komt ie. Oblivion ook, we moesten er 4 jaar op wachten, in 4 jaar tijd zijn er al 4/5 COD’s als het zo door blijft gaan, dat is uitmelking en als je dan maar blijft kopen als een blinde kip vind ik het simpel

  (LET OP: VIND simpel, mening dus)