Sega weigerde samenwerking met Sony

Old-skool Sega heeft een flinke tijd geleden een samenwerkingsverband met Sony geweigerd. In de tijden dat Sony zijn PlayStation aan het ontwikkelen was, zag Sega hem als concurrent. Sony bood aan om te helpen bij het Mega Drive project, wat uiteindelijk Sega dus duur is komen te staan. Met de Saturn en de Mega Drive, en later de DreamCast, beleefde Sega gouden tijden. Maar aan elke goede tijd komt een eind, zo ook aan die van Sega. Nu beheerst Sony de markt van het gamen, van Sega is al jaren niks meer vernomen.

De deal zou er uit bestaan dat ze samen een platform maakten, de kosten evenredig deelden, alles samen deden, en dat enkel de software-inkomsten gesplitst zouden worden zoals het hoorde. Sega kreeg haar eigen winst van haar games, Sony van het zijne. Op dat moment had Sony zich nog niet bewezen als ontwikkelaar, maar wel als bedrijf met een sterke technologische achtergrond klopte het aan. Helaas weigerde Sega dienst. Hoe zou de gamemarkt er volgens jullie uit hebben gezien als Sega wél de hulp van Sony aanvaarde?

 1.   
  Fawaka-W's avatar

  er was vast een voorwaarde, zoals dat sony recht had op de spellen van sega ofzo.

  zelf vind ik sega niet zo goed meer (alleen in shemune ect zie ik nog wat leven)

 2.   
  snowbob's avatar

  wordt er van sega nix meer vernomen?? ZEKER WEL.. Harde titels zo als F-Zero GX en Sonic Rush!! Sega is back (al jaren)

 3.   
  Diede's avatar

  Eigenlijk doelde ik op hardware gebied! F-Zero is inderdaad wel übervet.

 4.   
  Mrn.'s avatar

  Dat is Sega‘s eigen beslissing en zo te zien hebben ze de verkeerde beslissing gekozen maar Sega was wel altijd übervet 😀 !

 5.   
  kingofthegamers's avatar

  ik vind het helemaal geen slechte beslissing juist een goeie hoor de media over sony praten zijn alleen maar slechte worden sega heeft goed gehandeld vind ik inderdaad is sega al jaren back