Bezoek de tombes van Tomb Raider opnieuw in 10th Anniversary Edition

Een paar weekjes geleden werd al gerept over een remake van de eerste twee Tomb Raiders en nu is het dan officieel: er komt in ieder geval van de eerste Tomb Raider een remake: Tomb Raider 10th Anniversary Edition.

De ontwikkeling is in handen van Crystal Dynamics en aangezien zij de goed ontvangen Tomb Raider: Legend ook al ontwikkelde, zijn dat goede handen. Eidos noemt het een enkele titel om het 10-jarig bestaan van Tomb Raider en virtuele ster Lara Croft te vieren. Crystal Dynamics neemt de ontwikkeling overigens over van Core Design, de ontwikkelaar van de originele game, die inmiddels al een redelijk gevorderde versie van de remake gemaakt had. De ontwikkeling van de remake van Tomb Raider II lijkt helemaal gestaakt.

De 10th Anniversary Edition van Tomb Raider zal op de PS2, PSP en PC verschijnen. Of de uitbreidingslevels Unfinished Business en Shadow of the Cat vertegenwoordigd zullen zijn is nog niet bekend, een releasedatum evenmin, al zal volgens de titel dit jaar bijzonder waarschijnlijk zijn.

Een PSP-trailer van Core Design’s versie is overigens hier te vinden.

  1.   
    Design's avatar

    Wel vet, zo een remake van een oude game. Enkel hopen dat ze het een beetje goed aanpakken. 😉 😛

  2.   
    Flippow's avatar

    Stoer, ik hou van de 1e tombraider.

  3.   
    Blacktiger's avatar

    Tomb raider is echt top alleen the angel of darkness was te min 8)

  4.   
    Ariose's avatar

    ik heb alleen TR II gespeeld (100% uit)

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    die wil ik wel een oude topper nooit gespeeld maar goed als ze het zo aanpakken als legend dan kunnen ze er wat goeds van maken