Nederlandse jongen pleegt zelfmoord om Runescape

Een viertienjarige gamer genaamd Maarten uit Bunnik, de provincie Utrecht, heeft afgelopen week zelfmoord gepleegd om de populaire MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) Runescape. De jongen had al lange tijd problemen thuis, op school en met zijn vrienden. Toen รฉรฉn van zijn beste vrienden zijn Runescape account hackte, waardoor alles wat hij had opgebouwd verloren ging, besloot hij om zelfmoord te plegen. De jongen hing zichzelf op en is dood verklaard.

Hij zat in een clan genaamd Heroes of the Future, waar hij op hun website zijn laatste afscheidsbrief postte. Gamersnet leeft met de nabestaanden mee.

 1.   
  n00kie's avatar

  jezus dit gaat echt te ver man rust in vrede jonge ๐Ÿ˜ฅ

 2.   
  ***eddie***'s avatar

  en dit moet allemaal in nederland gebeuren maar het is wel een beetje rare jongen je gaat toch niet zelfmoord plegen om runescape en om je huis en school ๐Ÿ˜• maar hij kon wel goed engels uit die afscheidbrief ๐Ÿ˜‰ maar nu moer runescape denk ik een vette schade betalen en wie krijgt ze poppetje ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜† laten we allemaal 1 minuut stil zijn als ze ook bij runescape 1minuut stil zijn en 1 keer niet aan het geld denken ๐Ÿ‘ฟ

 3.   
  d@nny's avatar

  @ hierboven
  Ik denk niet dat runescape een schadevergoeding zal moeten betallen, want wat hadden zij er mee te maken , hij speelde alleen hun spel en wat denk je dat die account gewoon gedelyt word,

  maar is dit waar ik kan het namelijk aleen op gamersnet.nl vinden en niet op nu.nl bijvoorbeeld of op de site van runescape zelf

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  dit gaat echt tever natuurlijk ben je kwaad maar je kan je account toch terugk rijgen hij heb toch zijn eigen gegevens enzo ingevoerd.

 5.   
  Asilaydying_Johny's avatar

  Dit is toch niet meer normaal :S

 6.   
  Mextor's avatar

  Rust In Vrede Maarten, je bent niet de enigste en ik denk ook niet de laatste.. ๐Ÿ™

 7.   
  0glitch's avatar

  @ [email protected]

  Ja man dit is echt gebeurt, alleen ik denk ook dat mensen niet moeten kijken naar het spel als de doodsoorzaak, maar eerder naar de omgeving waarin de jongen leefde.
  Hij gamede waarschijnlijk zoveel omdat de Runescape wereld veel beter was dan zijn echte wereld (die dus echt een hel voor hem bleek te zijn) doordat de twee werelden samen kwamen en de slechte wereld won, is voor heel veel mensen genoe om het leven te beeindigen….

 8.   
  Daodan's avatar

  Begripvol eddie, lekker.

  mjaa dit is best zwaar natuurlijk.. je moet er wel aan denken dat hij IRL ook veel problemen had, maar die genadeklap van die hack is natuurlijk verneukt. Zijn beste vriend zal voor z’n leven lang met een schuldgevoel rond moeten lopen.

  buiten de zelfmoord om, welke beste vriend hackt nou je account om alles weg te gooien?
  Dat is hoe je het ook bekijkt een kutactie, rare gozer..

  Rust in vrede, jong.

 9.   
  SanMan's avatar

  Jezus dit gaat echt ver mensen, het is triest…

  Maarten, rust in vrede

 10.   
  sambir's avatar

  Op die leeftijd zulke spelletjes spelen moet eigenlijk verboden zijn. Het klinkt misschien raar maar je bouwt in zulke spellen als het ware ook een leventje en als je daar dan beroofd word of wat dan ook dan verlies je wel heel veel. Op een oudere leeftijd zal het je niet zo veel meer schelen omdat je dan volwassener bent en weet wat je doet. Deze jonge was nog maar 14 en hij wist nog niks van het leven. Hij moest veel aandacht krijgen van zijn ouders en vrienden. Mensen laat dit goed in jullie hersenen doordringen “HET IS MAAR EEN SPEL”.

 11.   
  Ruudjee's avatar

  K*t Runescape.. ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON Focking grote hekel hebk aan da tyfus spel! Tzou gewoon verbOde moete worde..

 12.   
  Cirdan's avatar

  Eddie jij moet je maar stil houden

  maarja..mischien had die jongen zulke zware problemen dat RS de einigste game dat hij echt mee ontspande enz..

  Rust in vrede maarten

 13.   
  Maddy's avatar

  En weet je wat nog het ergste is…Hij heeft dit nog vermeld op CN..(bij de game Rune).dat zijn account was gehackt…en vroeg om wraak…In nam hem NIET serieus..,en heb zijn bericht verwijderd!
  Sorry Maarten ๐Ÿ˜ฅ Echt waar !

 14.   
  Fawaka-W's avatar

  R.I.P bro

 15.   
  Broodbeleg's avatar

  Echt lullig voor hem.

  R.I.P

 16.   
  meatball's avatar

  also R.I.P.

 17.   
  mafia killer's avatar

  alsof runescape z’n leven is ๐Ÿ˜•

 18.   
  mafia killer's avatar

  of euh.. was

 19.   
  Cirdan's avatar

  nouja ik zal er maar niet mee spotten want het ging slecht met die jongen en zijn beste vriend heeft zijn acount gehackt en dat was de einigste lichtpuntje van zijn leven. Die “beste vriend” heeft nu wel een zware leven wat hij gedaan heeft. het is wel zijn schuld hea

 20.   
  n00kie's avatar

  jah man als ik die vriend was.. dan sjezus mischien hat ik dan ook wel zelfmoord gepleegt je zit dan met zoon schuldgevoel…

 21.   
  mastermind13's avatar

  te erg man
  en dat allemaal om runescape
  die zogenaamde “Beste Vriend” is volgens mij geen vriend als je DAT doet!

  rust in vrede maarten ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ

 22.   
  YpoX's avatar

  GvD heb nog wel met hem gespeeld, hij heeft ET gespeeld (WSET) en daar zat hij in mijn clan, ook heb ik met hem Runescape gespeeld, jezus klote zooi, en hij leek nog wel zo verstandig.

 23.   
  mastermind13's avatar

  ik vind het niet kunnen dat maarten geen hulp heeft gekregen van mensen, dan had hij misschien geen problemen meer gehad met school en z’n ouders.

 24.   
  Paolo's avatar

  Dit is echt triest ๐Ÿ™
  Die vriend moet zich echt z’n hele leven kut voelen. Ik denk dat het gewoon als grap is bedoeld die zwaar uit de hand is gelopen. Maar toch, zelfs als je gehackt bent op runescape dan vind ik het best overdreven. Ik denk dat hij beter eerst met zijn ouders kon gaan praten over zijn leven, dat hij er gewoon niks meer aan vond en hij erover dacht om zelfmoord te plegen. Ik denk dat die ouders en de andere mensen om hem heen dan wel zouden veranderen.
  Maar ja dit is achteraf gelul, gebeurt is gebeurt.

 25.   
  Musicman's avatar

  Maarten het ga je goed, rust in vrede.
  Zoals ze op de screenshot al zeggen, laat het altijd duidelijk zijn dat een spel ook een spรฉl is

 26.   
  Baklap's avatar

  Zijn leven was gewoon een spel en hij vond het game over. Best pijnlijk. Echter, als vriend zijnde heb je dan wel een schuldgevoel van hier tot aan Timboektoe, maar zoiets is natuurlijk gewoon een druppel die de emmer doet overlopen. Als zijn ouders nog een keer waren gescheiden was dat hetzelfde geweest.

  Desalniettemin, Rust in Vrede.

 27.   
  SCORPIONSOLDIER's avatar

  dit is allemaal nogal triest
  ten eerste R.I.P.
  ik zelf vind het nogal stom om zelfmoord te plegen om een spel
  ik game zelf ook veel geen MMORPG maar mijn broertje wel (ook Runescape) ergens snap ik wel waarom hij boos is het is tenslotte een soort alter ego. ik leef me nu eve in (voor zo ver dat kan) ik heb probleme op school enzo. ik speel thuis graag runescape. en dan hackt een goede vriend mijn account. ik zou super pissed zijn op die vriend maar om nou meteen zelfmoord te plegen is egt te overdreven dan zit er tog iets niet goed mssn lullig om te zegge maar in mij opzicht is het nogal dom en ik bedoel je hebt nog een heel leven voor je tijd zat om weer een nieuwe account aan te maken

 28.   
  none's avatar

  ik bin ut ok mit ruudjhu eens, gwoon klote
  t zelfdej bij wow ๐Ÿ‘ฟ

 29.   
  Ruudjee's avatar

  Jaa, k heb dr echt zoon hekel aan als mn broertje in die runescape terme gaat zitte lulle.. van mij maGdie ook alle spelle doen behalve da.. k*tspel ยฌยฌ

 30.   
  .:DJsnake:.'s avatar

  Echt raar dat da allemaal gebeurt ๐Ÿ˜ฎ

 31.   
  Tha Duck's avatar

  Volgens mij ging ’t Maarten om het feit dat zijn beste vriend zijn account hackte en dat dit de druppel was die de emmer deed overlopen. Niet het verliezen van zijn stuff in Runescape (alhoewel hij dat vast ook ‘minder fijn’ heeft gevonden).

 32.   
  Oranje's avatar

  Wat een fucking halve zool, eigenlijk zijn we die beter kwijt dan rijk.

 33.   
  Daodan's avatar

  FOAD.

 34.   
  Oranje's avatar

  ๐Ÿ™„ Nou, nee dankjewel, ik heb wel vrienden. Als je bovendien niet normaal kan reageren dan mag jij “fuck off and die”en.

 35.   
  n00kie's avatar

  idd ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ™„

 36.   
  Cirdan's avatar

  Reactie door Oranje op donderdag 02 maart, 2006 – 18:41
  Wat een fucking halve zool, eigenlijk zijn we die beter kwijt dan rijk.

  stakker, wat een antwoord. het zal maar zijn dat jij Maarten beste vriend was en die dat deed. dan zeurde jij wel anders

 37.   
  Oranje's avatar

  Als, als, als. Ik ben niet Maartens beste vriend en heb hem ook niet gehackt, dus die reactie slaat wat mij betreft helemaal nergens op.

 38.   
  Cirdan's avatar

  jij bent echt een sukkel of niet? ik bedoel een voorbeeld! snap jij niks ofzo??

 39.   
  spysiem's avatar

  R.I.P

 40.   
  snowbob's avatar

  ๐Ÿ™ met oprechte deelnamen

 41.   
  Daodan's avatar

  Als je bovendien niet normaal kan reageren dan mag jij “fuck off and die”en.

  OH the irony!
  IT’S BLINDING!

 42.   
  YpoX's avatar

  maar jongens, wij zien nu misschien alleen maar het topje van de ijsberg, misschien sloegen zijn ouders hem wel, werd hij inelkaar getrapt op school. had hij alleen maar slechte cijfers, en is het bijvoordbeeld uitgegaan mijn zijn vriendin, dan lijkt het echt dat de wereld vergaat (voor jouw dan). dus ja in snap het wel en niet.

  R.I.P. Maarten

 43.   
  gigaman555's avatar

  mensen, HET KWAM NIET DOOR RUNESCAPE
  hij had problemu thuis, op sgol en runescape was de enige manier om even al sijn sorgen te ontvlugten. En toen heeft sijn beste vriend hem verraden door hem sijn mogelijkheid om sijn sorgen te ontvlugten aftepakku. dus het kwam door sijn probelen thuis, op sgool, het feit dat sijn bestu vriend hem verraden heeft en dat hij nu geen mogelijkheid mir had om sijn sorgen tijdelijk te ontvlugten, dus heeft hij de enige andere overgebleven manier om dat te doen gevonde……zelfmoord. Rest In Peace, maarten. ๐Ÿ˜ฅ

 44.   
  SCORPIONSOLDIER's avatar

  jonge hij on nog steeds zijn zorgen ontvluchte gewoon nieuwe acoount make
  maar goe hij heeft het gedaan en het is gewoon onzin
  maar goe da we hier nie zo makkelijk aan een wape kunne komen (zoals in Amerika)

 45.   
  hatred's avatar

  jezus christus dat is echt triest :O

 46.   
  Tha Destiny's avatar

  dit is wel toevallig
  precies op de dag dat mijn pleegzus 1 jaar geleden dood is.
  en ook zelfmoord

 47.   
  n00kie's avatar

  ik wat voor tering wereld leven wij?

 48.   
  kaboom31's avatar

  bij ons was et vandaag t gesprek vd dag in de klas, omdat er bestwel veel mensen in mn klas zitten die t spelen.

  mr tog, welke “beste vriend” gaat nou iets kapot maken waar die maarten al zn liefde in steekt?

 49.   
  omar450's avatar

  ik vind dit erg man waar slaat dat op zijn besten vriend op hem acount slaat nergens op hij heeft vastenzekr spijt wat hij heeft gedaan zoiets zal ik nooit doen heckers niet meer hacken er kan vaak zullken dingen gebeuren dus NIETDOEN A>U>B ๐Ÿ˜‰ NIET DOEN DUS

 50.   
  omar450's avatar

  die jongen is 1 jaar ouder dan mij hij sterft jong ๐Ÿ˜ฅ zijn toekomst is verneukt

 51.   
  Biertjuh's avatar

  hij heeft geen toekomst meer!!! zeer triest op zo’n jonge leeftijd al aan je einde komen ๐Ÿ™

 52.   
  maplestory!'s avatar

  ik vind het een beetje raar dat je zelf moord pleegd om runescape oke je ebnt gehackt
  en je ehbt problemen buiten runescape hij had ook naar een pleegzorg kunnen gaan al vind hij dat niet leuk
  en als hij zo werd gepest dan had hij er wat aan kunnen doen zelfmoord plegen is gewoon dom het einde van je leven komt altijd.
  ik werd vroeger ook gepest en me leven was ook kloothe maar je moet even door zetten bel naar een zorg
  kijk nu ik werk bij de marine
  nee nooit zelfmoord plegen het is gewoon dom van de jongen ๐Ÿ˜ณ

 53.   
  maplestory!'s avatar

  jha jha 11.30 pm was het toen hij het bericht plaatste weetje wat zijn probleem was heel erg veel zelfmedeleiden zelfmoord plegen ik heb geen berouw met die jongen hij doet het zelf hij had verder kunnen leven ๐Ÿ‘ฟ

  •   
   denjaap's avatar

   het internet zuigt je helemaal op.. ๐Ÿ˜ฅ r.i.p maarten…

  •   
   gappower's avatar

   Dit gaat echt te ver,… ๐Ÿ‘ฟ

  •   
   the_vulture's avatar

   Als je zo verslaafd bent dat je zelfmoord pleegt om een online spel! ik kan me dat niet voorstellen maar dan ben ik blijkbaar een van de weinige die ziet wat de schade is van online games! niet dat ik er zelf minder om ga gamen, maar toch
   ๐Ÿ˜•

  •   
   Pimkingetje's avatar

   Nou, als dat runescape-gedoe zo doorgaat! sjongejongejonge!Rest in peace, man! ๐Ÿ˜ฅ

  •   
   Kaassouffl3's avatar

   Gaat toch wel beje ver..

  •   
   Frits's avatar

   Rust in vrede Maarten ๐Ÿ™

  •   
   Basketter14's avatar

   SCORPIONSOLDIER schreef, "jonge hij on nog steeds zijn zorgen ontvluchte gewoon nieuwe acoount make"

   Zou jij dat leuk vinden.
   stelf je voor: jij speelt op runecape je hebt er maanden werk en enorm veel geld ingestoken
   op school en thuis heb je het heel slecht en door runescape vergeet je even al je zorgen.
   En dan plots word je gehackt door je beste vriend en je bent alles kwijt waar je zo lang aan gewerkt hebt.

   Dan heb je toch ook geen zin om weer een nieuw account te maken.

   R.I.P maarten

   moge dit niet met andere mensen gebeuren

  •   
   reikestinker's avatar

   het is wel sneu vooor die gast maarj ik ka wa begrijpe dat i zoveel prob’s had da die da deed maar is supper sneu voor maarten

   RUST IN VREDE MAARTEN ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ

  •   
   Fatallullo's avatar

   Wow Triest Jongen ๐Ÿ˜• Hij is gestoort ook om dat te doen Het is maar een spel ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• Toch?[i][b] Godman Ik zou dat niet doen

  •   
   Fatallullo's avatar

   ”omar450″ schreef, "die jongen is 1 jaar ouder dan mij hij sterft jong ๐Ÿ˜ฅ zijn toekomst is verneukt
   "

   Je heb gelijk man:S ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜•

  •   
   OkkieBOOMER's avatar

   daarom ben ik gestopt met Runescape, gaat me echt te ver ik bedeol….. Het was eerst een normaal spel bedoelt.. dat nu verslavend is, en mensen lijd tot zulke dingen te doen… echt afschuwelijk!

  •   
   riderrobbin's avatar

   wow en dat voor door runescape en problemen ๐Ÿ™

  •   
   Simple's avatar

   Jeez mensen! deze jongen heeft zichzelf van het leven beroofd door problemen in zijn leven. Waarschijnlijk heeft RS er niks mee te maken. Alleen dat zijn vriend hem veraaden had.En dit is ook geen topic om je woede over het spel te uiten! dit is om Maarten te herdenken. wees niet zo respectloos….. Problemen bestaan… de een heeft er meer dan de ander.
   R.I.P Maarten, We Will Never Forget You
   ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ
   Simple