Half-Life 2: Episode 1 is stand-alone

Na het succes van Half-Life 2 kon een uitbereidingspakket natuurlijk niet uitblijven. Die komt er dan ook, in de vorm van Half-Life 2: Episode 1, wat er natuurlijk sterk op wijst dat men meerdere uitbereidingspakketten uit gaat brengen.
Nu is bekend geworden dat men om Half-Life 2: Episode 1 te spelen, niet het orginele Half-Life 2 nodig heeft, en dus stand-alone is.

In Half-Life 2: Episode 1 sta jij wederom in de schoenen van Gordon Freeman en ook dit uitbereidingspakket speelt zich af in de toekomstige stad City 17. Ook Alyx en Dog krijgen hun rentree, en vooral het meisje Alyx krijgt een grotere rol dan in het orgineel, omdat Valve het jammer vond dat de personages van de bondgenoten niet goed uitgewerkt waren.
Half-Life 2: Episode 1 bouwt verder voort op de formule van deze, volgens velen, beste shooter aller tijden, en voegt vooral veel nieuwe singleplayermissies toe. De multiplayer krijgt echter ook een update. In totaal moet de game vier tot zes uur nieuwe gameplay bieden en veel vragen beantwoorden waar we na het einde van Half-Life 2 slechts naar konden gissen.

Half-Life 2: Episode 1 ligt kan vanaf 28 april gedownload worden via Steam, het online gaming- en distributiesysteem van Valve, voor ongeveer €20. Oh, en uiteraard exclusief voor de PC natuurlijk.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    ik hoop dat ze hem ook poorten naar de xbox net zoals half life 2 kunnen er meerdere mensen genieten 😆