Call of Duty 2 profiteert van enorm verbeterde framerate op Xbox One

Call of Duty 2 is recent toegevoegd aan de lijst met games die op de Xbox One speelbaar zijn via backwards compatibility. De technische mensen van Digital Foundry hebben de klassieke game aan een test onderworpen en ontdekt dat de game behoorlijk profiteert van de nieuwe, krachtigere console.

De originele game mikte al op 60 frames per seconde, maar met enige regelmaat zakte dit in tot 30 frames per seconde. De versie die op de Xbox One speelbaar is heeft volgens Digital Foundry vrijwel geen last meer van deze dipjes. In de openingsmissie, wanneer er heel veel vijanden tegelijk in beeld zijn, is er bij uitzondering nog wel een lagere framerate aanwezig. Verder is het duidelijk dat de game op de Xbox One veel beter presteert.

Desondanks is het wel goed om te weten dat de game nog steeds draait op de oorspronkelijke 720p-resolutie. Visueel is de game dus vergelijkbaar met de Xbox 360-versie, al draait alles wel een stuk soepeler en vooral constanter.

Het is overigens niet standaard dat games mooier ogen en beter presteren dankzij backwards compatibility, al kan het dus wel. Recent profiteerde bijvoorbeeld ook Red Dead Redemption van de Xbox One met een meer solide framerate en veel minder screen-tearing.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren