MMORPG van Nederlandse bodem: The Chronicles of Spellborn

De gamestudio Khaeon is al een tijdje bezig met de Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) Chronicles of Spellborn, nou zul je denken ‘wat moeten we nou met weer een MMORPG?’ Khaeon is een gamestudio gevestigd in Den Haag, een game van Nederlandse bodem dus.

The Chronicles of Spellborn is dus een MMORPG dat zich afspeelt in the Enclave of Five Sacrifices. The Enclave is een verzameling van stenen stukjes wereld zwevend door de Deadspell Storm. Deze Deadspell Storm is een soort krachtveld waarin verschillende stukken steen zwevend worden gehouden, waardoor ze niet kunnen vallen in het oneindige. Deze zwevende stenen bevatten bergen, bossen, uitgestrekte velden en dorpjes. Allemaal onderdeel van een oude, gebroken wereld. Om te kunnen reizen tussen deze stenen moeten vele gevaren worden weerstaan die in de leegte tussen de werelden voorkomen.

Er zijn inmiddels al meerdere screenshots vrijgekomen waarin je kunt zien dat deze wereld vrij duister is, maar toch ook de uitstraling heeft die World of Warcraft zo geliefd maakt bij verschillende groepen mensen. The Chronicle of Spellborn is volledig gemaakt met de Unreal engine Technology, Khaeon is daarmee een van de weinige Nederlandse gamestudio’s die gebruik maakt van de engine.

Als alles mee zit, komt de Beta versie van Spellborn eraan en kunnen de eerste mensen dus een gokje gaan wagen in deze mythische wereld. Het volledige spel komt naar alle waarschijnlijkheid in de zomer van dit jaar naar ons toe. Het gaat dus moeilijk worden voor ieder die dus al helemaal verslaafd is aan World of Warcraft, want wordt het the Burning Crusade (World of warcrafts uitbreiding) of The Chronicles of Spellborn. We zullen zien wat deze zomer ons dus gaat brengen.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Cirdan's avatar

    moet je daar ook voor betalen?? als dat niet hoeft dan is dat game aan mij verkocht:D:P

  2.   
    none's avatar

    ze lijken allemaal zo veel op elkaar.
    guiltwars enzo.
    ze moeten een keer een realistiche uit de riddertijd maken, zonder al die klote spreuken enzo 😳

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    ziet er goed uit ik heb het niet echt op mmorpg vooral omdat je er voor moet betalen 😳 ik ben bang dat ik dan niet elke dag ga spelen en dat vind ik zonde van me geld. maar als die gratis is wil ik hem zeker wel spelen

  4.   
    YpoX's avatar

    ja, maar dat is voor de liefhebbers, en die spellen zijn er ook ECHT wel. maar als je niet hoeft te betalen, dan ligt die zeker bij mij in de computer

  5.   
    sambir's avatar

    ja een spel van de riddertijd en wat mij betreft de beste mmorpg is. is lineage II. ik heb het ongeveer anderhalf jaar gespeeld en het is echt een hele goeie spel. het kost wel geld maar je hebt private servers. en die zijn ook wel goed te noemen :). eigenlijk speel ik helemaal geen rpg games enzo maar Lineage 2 was echt super.

    FF nog on topic: ziet er best wel mooi uit… zijn er geen beta tests?

  6.   
    MC TiM's avatar

    Zins WoW (en Guildwars (ook een eervolle vermelding)) regent het echt MMORPG’s. Echter heeft nog geen één MMORPG kunnen tippen aan WoW en in zekere mate ook niet aan Guildwars (mede omdat die gratis is). Er komt nog een MMORPG aan in het LOTR-universum (die imo wel wat kan worden), deze en the burning crusade. LOTR-fans zullen de MMORPG van EA vast wel kopen, WoW-addicts kopen gelijk the burning crusade en misschien is er een schaar volkje dat voor deze gaat. Neen, ik zie het voorlopig nog even niet gebeuren dat ‘de heerser en meester’ onder de MMORPGS, natuurlijk doel ik daar op WoW, van zijn troon wordt gestoten.

  7.   
    Nirusu's avatar

    Ik houd het mooi bij World of Warcraft, dat is al duur genoeg.