Philips: Ambilight en meer voor gamers

Een belangrijk onderdeel voor de sfeer van een game is immersie: jezelf omgeven laten worden door de game waardoor je het gevoel krijgt dat je er in zit. Philips is bezig met amBX, dat hier een flinke impuls aan moet geven.

amBX, gemaakt door Philips amBX Group, is een techniek die je meer dan nu de gamewereld in moet trekken. Games met amBX zouden in staat moeten zijn om licht, geluid, de omgevingstemperatuur en de luchtstroom op de plaats waar je zit te regelen, zodat ze overeenkomen met de ervaringen in de game. Een soort force feedback, maar dan meer dus.

amBX gebruikt een scriptingtaal die de verschillende stukken hardware aanstuurt, zoals het licht, ventilatoren, verwarming en speciale meubels. Stel je een overgang naar een storm voor, waarbij het licht langzaam omlaag gaat voor een donker gevoel, ventilatoren de wind laten voelen en een stroboscoop bliksem imiteert. Misschien nog een regenbuitje uit een sprinkler erbij?

amBX zou in mei 2006 op de markt moeten verschijnen. Ondertussen gebruikt Philips al langer een vergelijkbare techniek met de naam Ambilight in bepaalde LCD-televisies, die hetzelfde effect geven:

  1.   
    Nirusu's avatar

    Zou wel vet zijn, maar met die sprinkler en een storm ben je wel vaak ziek denk ik. ๐Ÿ™‚

  2.   
    Ariose's avatar

    Lijkt me wel relaxt ๐Ÿ˜ฎ

  3.   
    Firef0x's avatar

    far cry zou wel relaxed spelen ๐Ÿ˜› 8)

  4.   
    GT's avatar

    Dat lijkt me helemaal tegek dan ga ik helemaal niet meer school of iets anders doen alleen maar gamen ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    lijkt me zeker vers

  6.   
    Fawaka-W's avatar

    wat mot dat kosten ?

  7.   
    Cirdan's avatar

    5000 euro mischien?!!! best wel veel maar dan heb je ook wat;)

  8.   
    WW's avatar

    Lol 5000 euro.. ๐Ÿ˜ฎ Nooit economie of iets dergelijks gehad? ๐Ÿ˜›

  9.   
    Fawaka-W's avatar

    ALS he 5000 kost heb ik het echt niet voor over..

  10.   
    Cirdan's avatar

    ik heb natuurlijk eco!! moet je nu kijken naar de TV’s nou als je die nieuwste wilt kopen dan kost het al gauw 3000 รก 4000 euro en als naar deze tv kijkt dan is het denk IK dat het duurder is en ik heb er ook nix voor over hoor;)

  11.   
    Fawaka-W's avatar

    nieuwste tv is nu rond de 2000 euro hoor.
    ik weet niet wat voor winkels jij heb daar.

  12.   
    real gamer's avatar

    lijk me een beetje kankerverwekkend met die straling ๐Ÿ˜›