Prijsvraagwinnaars: Tekken 5

De afgelopen achttien dagen hebben jullie alles kunnen doen wat binnen jullie macht ligt om dit o zo fijne Tekken 5 pakketje te kunnen winnen. De opdracht was simpel, doch uitdagend: creëer je eigen Tekken-personage; originaliteit wordt beloond! En dat hebben we geweten! Tientallen inzendingen zijn de mailbox binnen gevallen, de één nog vreemder dan de ander. Vooral de tekeningen waren erg interessant en PhotoShop bleek meerdermaal een handige hulp. De keuze was uiteraard geen makkelijke, maar toch zijn de volgende inzendingen als winnaars uit de bus gekomen:

Patrick Ho kon met zijn banaan meer dan een glimlach bij ons aanbrengen. Originaliteit werd zoals gezegd beloond, en als je dan nog een leuk tekeningetje krijgt met verdere info, voldoe je helemaal aan de opdracht:

  Bana werd geboren na een meteoriet die werd veroorzaakt door Jin Kazama’s mysterieuse krachten. HIj is een banaan met speciale krachten zoals een energiebal of meteoriet-regen. Een andere specialiteit van hem is dat hij kleine bananen uit kan poepen die een zelfmoord aanslag doen op de tegenstander. Hij heeft geen specifieke vechtkunst maar ramt er gewoon op los, omdat hij een banaan is zonder hersens. Hij is een soort Mike Tyson die altijd boos. Hij heeft de armen van een mens en zijn voeten bestaan uit een gepelde banaan. Verder heeft hij een zonnebril op. Hij is altijd aan het lachen net als de Bananen in Pyjama’s.

Jurrien van de Wiel stuurde ons een woest uitziende boeman. Met zijn inzending kwam ook nog de hele geschiedenis van zijn karakter dat de naam Iron Snake draagt:

  “Het verhaal achter Iron Snake is dat een gekke professor uit China hem heeft gecreeerd. Bijna iedereen uit zijn omgeving nam hem niet serieus, omdat al meerdere experimenten van hem waren mislukt. Hij zou en moest bewijzen dat hij wel degelijk een echte en goede professor was en wou dat ook bewijzen door een heel risicovol en ingewikkeld experiment aan te gaan. Hij wou een kleine slang veranderen in een normaal mens, wat natuurlijk een hele uitdaging was! Zoals gewoonlijk wilden de mensen weer niet in hem geloven en ze hadden gelijk ook. Tijdens zijn experiment is hij waarschijnlijk met zijn gedachten ergens anders geweest (waarschijnlijk omdat hij die nacht veel voorbereidingen had moeten plegen) en zo veranderde dat kleine onschuldige slangetje in een soort creatie tussen een slang en een mens. Het was gewond en professor Hiwachu wist hem te genezen door ijzeren platen aan het monster te monteren. Ook al wist de professor dat zijn experiment was mislukt, wist hij dat er nog maar een manier was om te bewijzen, dat zijn experiment niet helemaal was mislukt. Hij moest Iron Snake zien tam te houden en te gaan trainen tot een echte vechtersbaas. Tot diep in die nacht heeft professor Hiwachu toen wapens lopen smeden voor zijn creatie. Dan eindelijk na een paar maanden, was Iron Snake echt goed getraind en deed al mee aan meerdere vechtcompetities. Niet lang daarna werd Iron Snake al kampioen en zo kreeg Hiwachu het aanbod om zijn creatie in het spel Tekken 5 te laten spelen als character en dat kon hij natuurlijk niet weigeren! Dat hij van zo’n “slechte” professor naar zo’n succesvolle man kon overstappen, vonden de mensen uit zijn omgeving toch wel knap en zo werden er steeds meer mensen trouw aan Hiwachu. Nu werd hij gezien als de held van de stad. Dat zo’n wereldkampioen in hun stad woonde, vonden ze werkelijk fantastisch! Gedurende de training, had Iron Snake natuurlijk veel doorgemaakt: zo kon hij op het einde aardig harde stoten geven en dus veel schade toebrengen in een paar klappen, hij kon goed overweg met zijn wapens en een voordeel van hem was dat de tegenstander goed moest kijken waar je Iron Snake moest raken, want hij was op vele plekken goed beschermd door ijzeren platen. Ook heeft Iron Snake zijn nadelen in het gevecht: zo is hij niet erg snel en dat kan wel eens behoorlijk lastig zijn en heeft hij geen speciale krachten, zoals sommige personages in Tekken 5 wel hebben.”

Jorren Aerts liet zien dat zelfs met heel weinig iets moois te maken valt. Hij wist met slechts het simpele programma’tje Paint zijn personage Brath Azakwa in elkaar te flanzen. Ook stuurde hij ons een hele lijst met zijn moves en krachten:

  Omschrijving van mijn personage :
  · Hij heeft lang rood haar met zwarte plekken.
  · Hij heeft 4 armen waarvan 2 robotarmen zijn.
  · In de rechter robotarm zit een kettingzaag.
  · In de linker robotarm zit een dolk.
  · De robotarmen zijn expres lang zodat ze al van ver kunnen aanvallen.
  · Hij heeft een lidteken bij zijn oog.
  · Hij heeft geen shirt aan.
  · Hij loopt op blote voeten.
  · En heeft een vechtbroek aan waarbij bij de knieën gaten zitten.
  Hij heeft 2 wapens. Je kan voor het starten van het gevecht kiezen of je de wapens wel of niet gebruikt. Zo niet dan heeft hij gewoon 2 normale handen en 2 robot armen.

  Het voordeel en nadeel van de wapens.

  Voordelen :
  · Zijn aanvallen zijn krachtiger.
  · Hij kan iets verder aanvallen.
  Nadelen :
  · Omdat hij geen wapens heeft, heeft hij ook minder moves.
  · Hij word slomer door de wapens.
  · Zonder de wapens is hij 2x zo snel.
  · Hij kan bijna niet springen.
  · Als je in een zaal speelt, en steekt met zijn kettingzaag in de muur dan blijft de kettingzaag 4 sec. in de muur hangen. En de vijand kan je dan zonder moeite aanvallen.
  · Zonder wapens kan hij zich voort bewegen als een spin.
  Zijn special moves met wapens zijn :
  · Hij kan zijn kettingzaag naar de vijand toe gooien :
  · Hij pakt de vijand met zijn blote handen bij zijn armen zodat hij zich niet kan bewegen, houd hem dan van de grond en steekt hem max. 6x met zijn dolk.
  · Hij springt omhoog zet zich met zijn voeten af tegen het plafond, houdt zijn kettingzaag naar beneden en raakt zo de vijand.
  Combo’s met wapens :
  · De vijand bij zijn schouders pakken over hem heen springen (omdat hij met wapens bijna niet kan springen leunt hij op de schouder van de vijand), en hem in zijn rug steken met de kettingzaag. Max. 5x steken.
  Special Moves zonder wapens zijn :
  · Tegen de muur aan klimmen, en hem dan aanvallen.
  · De vijand met zijn robot armen laten stikken (niet helemaal dood).
  · Met zijn robot armen bij zijn hoofd houden en tegen de grond aan duwen.
  · Pakken en tegen de muur aan gooien.
  · De vijand pakken en naar zich toe sleuren en met zijn knie in zijn maag schoppen.
  · De vijand tegen de grond aan smijten en zijn gezicht fijnknijpen met de robot armen.
  · De vijand bij zijn voeten pakken en hem met zijn hoofd langs de muur schuren.

  Combo’s zonder wapens :
  · De vijand pakken en omhoog gooien, zichzelf met zijn robot armen van de grond af te zetten en max. 7x slaan in de lucht.
  · Gewoon op de grond vechten, max. 9x raken in een combo.

En, last but nog least, mag Joris Burger zich de trotse eigenaar noemen van dit exclusieve pakketje. Voor hem geen gespierde, stoere kerels met de gebruikelijke kapotte broek (want wat hebben we veel kapotte broekendragers binnengekregen…), maar een simpel oud oma’tje! Ook leuk:

  Darth Killer Granny (DKG) lijkt op het eerste gezicht helemaal niet erg gevaarlijk, gewoon een oud vrouwtje dat boodschappen aan het doen is bijvoorbeeld. Maar… dat is slechts schijn. Als DKG ’s avonds naar het streetfighten gaat… verberg je dan maar.

  Wapens
  Wandelstok: Dit is haar snelste wapen, ze kan hiermee zo snel je in elkaar rossen dat je K.O. bent voordat je ook maar iets gedaan hebt. Helaas is haar wandelstok niet zo stevig dus een welgemikte kick en dan… ontploft hij.
  Handtas: Met haar handtas kan ze niet zo heel snel aanvallen maar als je een keer geraakt bent… dan ben je nog niet jarig. Ze heeft hier al haar make-up spullen inzitten dus als je deze tas van haar sloopt, wordt ze héél boos.
  Opvouwbare rocketlauncer: Het is niet bekend hoe DKG aan dit wapen komt. Bij de meeste knok wedstrijden waar ze aan mee doet mag ze het niet gebruiken dus dan stopt ze het in haar tasje maar als ze haar zelfbeheersing verliest wil ze nog weleens iedereen overhoop knallen.

  Speciale aanvallen
  Wandelstok transform: Hiermee transformeert DKG haar wandelstok in een lightsaber (?). Blijkbaar heeft DKG ooit een Jedi afgemaakt en toen zijn lightsaber gejat.
  Make-up Strike: Deze aanval kan alleen worden uitgevoert als haar handtas kapot is gemaakt. Dan wordt DKG zóóóóó vreselijk pissig dat ze je gaat bekogelen met de inhoud van haar handtas (lippenstift, mascara, opvouwbare rocketlauncers) en dan is er nog maar één ding wat je kan redden: Zo snel mogelijk wegkomen!!!!

Heren winnaars, GamersNet wenst jullie veel plezier met jullie gelimiteerde, niet-in-de-winkels-liggende uitgave van Tekken 5!

 1.   
  Tha Duck's avatar

  Ziezo! Mag ik alle deelnemers bedanken voor de moeite, en nogmaals de winnaars feliciteren? Veel plezier! 😀

 2.   
  Martijn's avatar

  Hehe, lijken me verdiende winnaars. Gefeliciteerd mensen! 😀

 3.   
  Slevorha's avatar

  Gefeliciteerd Jurrien / Progamer! 😀

 4.   
  progamer's avatar

  JAHOE!!! GEWONNEN, HAD IK ECHT NIET VERWACHT 😮 😀 jij ook gefeliciteerd he, dark blade! 8)

 5.   
  Klaasvaak's avatar

  gefeliciteerd! erg origineel 😛 vooral die laatste, eerlijk verdiend

 6.   
  Recon's avatar

  Gefeliciteerd iedereen. 😉

 7.   
  quintmon's avatar

  Gefeliciteerd mensen dit hebben jullie echt verdiend ik was zelf nooit op zulke ideeen gekomen vooral die banaan die is erg leuk en origineel 😀 😛

 8.   
  sandertje's avatar

  Gefeliciteerd alle 4. Welke is btw van Dark Blade? 🙂

 9.   
  Recon's avatar

  De laatste, volgens mij.

 10.   
  n00kie's avatar

  gefeliciteerd iedereen! 😀

 11.   
  n00kie's avatar

  gefeliciteerd iedereen! 😀

 12.   
  helblaster's avatar

  Gefeliciteerd mannen 😀

 13.   
  gamer112's avatar

  gefeliciteerd iedereen 😆

 14.   
  Krizzle's avatar

  Ja die laatste is van mij. Iedereen gefeliciteerd trouwens en GN, bedankt!!! Dit is al de 3e prijs die ik op GN gewonnen heb. 😛 Wil iemand deze speciale editie trouwens kopen? Mail me maar dan: [email protected]

 15.   
  Krizzle's avatar

  Ja die laatste is van mij. Iedereen gefeliciteerd trouwens en GN, bedankt!!! Dit is al de 3e prijs die ik op GN gewonnen heb. 😛 Wil iemand deze speciale editie trouwens kopen? Mail me maar dan: [email protected]

 16.   
  Darth_Gandalf's avatar

  Iedereen, van harte gefeliciflapstaart. Jullie hebben het verdiend hoor, toppie!

 17.   
  progamer's avatar

  bij deze bedank ik dan iedereen maar die mij en de anderen heeft gefeliciteerd 8)

 18.   
  sandertje's avatar

  @Dark Blade, erg apart. 🙂 Goed gedaan. Jij ook programer 😉
  Maar dat je al 3 pijzen hebt gewonnen! 😮 Welke waren het?

 19.   
  Flippow's avatar

  Gefeliciteert mensen!!! 🙂

 20.   
  Deathforce's avatar

  Die van jorren aerts is mooi.

 21.   
  Deathforce's avatar

  hoeveel is zoon tekken 5 pakket van gamersnet eigelijk waard ??????

 22.   
  progamer's avatar

  meer dan als het spel tekken 5 dat in de winkel ligt 😀

 23.   
  Maddy's avatar

  Ja …echt verdiend..mooi getekend ook,maar idd het verhaaltje van het Oma>tje springt er wel uit..hartstikke gefeliciteerd allemaal..groetjes maddy

 24.   
  Deathforce's avatar

  ja, iedereen heeft een mooi ontwerp. Iedereen gefeliciteerd.

 25.   
  Krizzle's avatar

  @sandertje: Ik heb de prijsvraag van The Black Mirror gewonnen, die van de Mortal Combat Fatality wedstrijd en deze dus.

 26.   
  Nirusu's avatar

  Gratulierd

 27.   
  Fawaka-W's avatar

  congratz 😀

 28.   
  Surfplank's avatar

  Heel erg goed gedaan ze zijn allemaal geweldig! Gefeliciteerd allemaal nog! 😀 Echt dik verdiend!

 29.   
  Deathforce's avatar

  Kijk Allemaal op mijn site : www.deathforce.jouwpagina.nl 😀 😉

 30.   
  wewelsburg's avatar

  k vin die banaan wel vet 😛

 31.   
  Jackass's avatar

  Pfff, mag iemand anders de volgende keer winnaar worden dan Dark Blade, der zijn volgensmij 3 wedstrijden gehouden, hij wint 3 x 😛

  Heb jij een goede omkooptruc ofzo Darkie? 😛

 32.   
  Krizzle's avatar

  Haha, lol nee ik ben gewoon goed. 😛 En ik doe echt aan héél veel prijsvragen mee op internet. Zelfs toen ik klein was had ik al geluk, toen had ik een abbonoment op de BoBo en toen heb ik door schaatsers op een poster te tellen een BoBo klok gewonnen. 😛

 33.   
  Krizzle's avatar

  Haha, lol nee ik ben gewoon goed. 😛 En ik doe echt aan héél veel prijsvragen mee op internet. Zelfs toen ik klein was had ik al geluk, toen had ik een abbonoment op de BoBo en toen heb ik door schaatsers op een poster te tellen een BoBo klok gewonnen. 😛

 34.   
  Krizzle's avatar

  Haha, lol nee ik ben gewoon goed. 😛 En ik doe echt aan héél veel prijsvragen mee op internet. Zelfs toen ik klein was had ik al geluk, toen had ik een abbonoment op de BoBo en toen heb ik door schaatsers op een poster te tellen een BoBo klok gewonnen. 😛

  PS: WTF, post ik in een keer 3 keer… Sorry, die andere 2 mogen wel gedelete worden, GN (of mijn computer) flipte een beetje geloof ik.

 35.   
  Tha Duck's avatar

  Haha, nou Jackass, dan heb je de afgelopen zoveel jaar niet goed opgelet. 😛 We hebben onder andere nog een IGI2 prijsvraag gehad, een Brothers in Arms prijsvraag, een Devil May Cry 3 prijsvraag… en da’s slechts een greep uit de pot. 😉

 36.   
  progamer's avatar

  ik heb het spel nog niet binnen en ik heb er geen goed gevoel over of hoef ik me nergens zorgen over te maken en hebben jullie hem ook nog niet? 😕

 37.   
  Paus's avatar

  Volgende week worden de spellen verzonden. Nog even geduld dus.

 38.   
  progamer's avatar

  oke ik was al bezorgd dat er wat mis was gegaan met de bezorging van het spel 😛

 39.   
  Deathforce's avatar

  Wat was er dan mis mee gegeaan ????

 40.   
  Deathforce's avatar

  ik bedoel waarom zijn ze nog niet verstuurd ????

 41.   
  progamer's avatar

  wat boeit het jou of ben jij een van die andere twee dan ik en dark blade (joris burger) 😕

 42.   
  Krizzle's avatar

  Altijd ongeduldig jij hé Jurrien. 😛 😛

 43.   
  punk's avatar

  dit spel vind ik tog niet zo tof 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 😉

 44.   
  progamer's avatar

  @dark blade, het zou toch kunnen dat er wat mis was gegaan met de post 😉 8)

 45.   
  MMXX's avatar

  Ik heb het spelletje ook nog niet.
  maarja gewonnen!!!!!!!
  Yeah Yeah Yeah Yeah

 46.   
  Xarrot's avatar

  Nog gefeliciteerd! 😀

 47.   
  Fredje's avatar

  Erg mooi gemaakt , die banaan!

 48.   
  drikusbooijink's avatar

  is wa mooi mare je moet tock is een keer met photoshop gaan werken dat volk mag tenslotte ook wel een beetje vals doen