Microsoft wil 10 miljoen Xbox’en verkopen in eerste jaar

Peter Moore, Marketing Vice-President voor de Xbox heeft vandaag in Londen tijdens de ELSPA Games Summit conference gezegd dat Microsoft zich als doel heeft gesteld om in de eerste 12 tot 16 maanden na de launch van de Xbox 360 10 miljoen Xbox’en te gaan afzetten wereldwijd. De voormalige Sega USA President voegde er aan toe dat de recente uitspraken van Microsoft om console nummer 1 in de wereld te gaan worden niet berusten op een misverstand, maar dat men dit zeer serieus meende. Ook voegde hij er aan toe dat het met de Xbox 360, omdat deze als eerste wordt gelanceerd, niet dezelfde kant zal gaan als de Dreamcast. Deze werd door de Playstation 2 van de aardbodem gevaagd na de launch van de laatste.

Peter Moore:

“The target of 10 million units gives tremendous momentum to a platform. That is a target we are looking at that we think we can reach in quite a quick manner.”

“There is no linkage between Xbox 360 and Dreamcast.”

  1.   
    Mandamo's avatar

    zo zo..flink aantal..al hoewel..Hoeveel xboxen zijn er in totaal verkocht??

  2.   
    Mushroomhead's avatar

    Mogen ze eerst de prijs wel naar beneden doen 8)

  3.   
    the_supremacy's avatar

    dat lukt ze dus niet

  4.   
    gambler's avatar

    Waarom is iedereen zo negatief de prijs is helemaal niet “té hoog” en de xbox360 is een prima console en word eerder eerder in de winkels geplaats dan de ps3 of revolution dus ze hebben ook een voorsprong.
    Dus ik denk dat ze het wel halen. 😉

  5.   
    gamer112's avatar

    ja maar veel gaan nu dus een xbox 360 kopen omdat ze graag de ps3 of de revolution willen maar die er nog niet is dus kopen ze maar een xbox 360 eerst en als de ps3 of de revolution komt welke ze willen dan gaan ze die gelijk kopen

  6.   
    Keywielder's avatar

    De Xbox heeft in 3 jaar maar 20 miljoen verkocht dus ze willen de helft verkopen in één derde van de tijd. Dat is een beetje erg hoog ingeschat, maar het kan best zijn dat ze het lukt. Alleen ik heb er geen vertrouwen in.

  7.   
    markz's avatar

    toen de xbox werd gelaunchd riepen ze met hun grote bek dat ze de ps2 gingen verslaan…
    ik als je die gladde smoel van die geflopte sega directeur moet geloven…

  8.   
    gamer112's avatar

    het is ze niet gelukt niedergval

  9.   
    __.=BBQ=.__'s avatar

    Zo ze hebbe wel hoogliggende gedachte’s… Kdenk dat ze dan eerst de prijs beetje lager moeten maken..:D

  10.   
    Deathwing's avatar

    Hoe duur wordt de 360 dan?? 😕

  11.   
    webfp's avatar

    ik vind dat ze het best kunnen halen want het is een goede machine maar de prijs kan toch wel omlaag want die is een beetje hoog.