Details en dual-screens van Mario & Luigi 2

De RPG Mario & Luigi: Superstar Saga, die vorig jaar op de Gameboy Advance uitkwam, was geen verkoopsucces in het Westen. Heel jammer en onterecht, aangezien de game van hoge kwaliteit was. Daarom kwam de aankondiging van een opvolger op deze game redelijk onverwacht, de opvolger zal deze maal niet voor de Gameboy Advance verschijnen, maar voor Nintendo’s allernieuwste handheld, de Nintendo DS. Gelukkig lijkt het erop dat ontwikkelaar Alphadream de sfeer van het origineel heeft weten te behouden, vandaag hebben we de laatste details over de opvolger genaamd Mario & Luigi 2.

In Mario & Luigi 2 reizen Mario en Luigi terug in de tijd om princess Peach te bevrijden en komen hier in het verleden kleine versies van zichzelf, Bowser en Peach tegen. Ook deze kleine versies kan de speler deze keer onder de knoppen krijgen, soms dien je zelfs de normale en kleine versies van Mario en Luigi tegelijkertijd te besturen (hierbij komen de extra knoppen X en Y op de Nintendo DS goed van pas)!

De game gebruikt een turn-based gameplay die vergelijkbaar is met die van Mario & Luigi: Superstar Saga op de GBA (en ook wel Paper Mario 2 op de Gamecube, die veel gemeen had met M&L), zo kun je aanvallen ontwijken en counteren en maakt de game nu handig gebruik van de twee schermen van de Nintendo DS bij grotere vijanden. Ook kun je op het bovenste scherm de positie van personages die je niet direct bestuurt in de gaten houden. Uiteraard zal de game er beter uitzien dan het origineel op de GBA, zie hiervoor alvast de onderstaande dual-screens.

Mario & Luigi 2 staat gepland voor een release in het laatste kwartaal van dit jaar, exclusief voor de Nintendo DS.

  1.   
    d@nny's avatar

    Ziet er wel leuk uit

  2.   
    nEels's avatar

    Dit is absoluut een game waar ik als DS-bezitter naar uitkijk!

  3.   
    Sefa's avatar

    lijkt me ook wel leuk 😀

  4.   
    Onweersub's avatar

    Zoals het er naar uitziet blijft de zelfde gameplay en stijl behouden..!! 🙂 Vind ik wel een goede zet maar toch 1 die risico’s meebrengt, aangezien ik me nu nog steeds afvraag of hij wel zal verkopen hier in het westen..

  5.   
    nEels's avatar

    Als iedereen nu zo wijs is om dit spel aan te schaffen voor zijn/haar Nintendo DS (maar eh, wacht wel even op de review 😉 ), dan wordt dit naar verwachting topspel ook in het Westen goed verkocht. 🙂

  6.   
    kingkillzone's avatar

    kijk hoe dit eruit ziet gewoon op gepoetste versie van de gba.
    net als toen met de gba snes classics mooier ziet het er nie uit alleen de achtergrond maar daar let niet iedere gamer op.
    gelukkig heb ik nog steeds alleen mn gba en straks een psp want de ds vind ik zelf als ik zo de eerste paar spellen heb gezien niet de moeite waard. geen wonder dat hij niet veel duurder is dan de gba sp de games zien er niet veel mooier uit.

  7.   
    nEels's avatar

    Het gaat bij de Nintendo DS niet puur om de grafische kwaliteit, in tegenstelling tot de PSP. Bij de Nintendo DS draait het meer om vernieuwende gameplay en daar is de DS met deze hardware best tot in staat, nu nog een paar titels die echt optimaal gebruik maken van de speciale eigenschappen van de DS. Deze komen zeer binnenkort of zijn er al, ik noem Yoshi Touch & Go, Kirby’s Air Ride, Electro Plankton, etc.

  8.   
    Krizzle's avatar

    Ja maar volgens mij gaat bij deze het touchscreen niet super gebruikt worden, maar de 2 schermen weer wel.

  9.   
    __.=BBQ=.__'s avatar

    Ziet er leuk uit, maar ik ga hem denk ik nie kopen… Kga aans. Vrijdag NfsU 2 halen

  10.   
    nEels's avatar

    Ach, je hebt nog even om te beslissen en sparen, want Mario & Luigi 2 ligt voorlopig nog niet in de winkel. 😉

  11.   
    kesse's avatar

    Dit spel is zo cool, teminste die voor de gba 😉
    Het doet me veel denken aan paper mario, en dat was voor mij echt een topper !! 😀