E3: StarCraft: Ghost multiplayer modes onthuld

Het is een tijd lang angstvallig stil geweest rond de stealth-actie game StarCraft: Ghost voor de huidige consoles, dat zich afspeelt in de wereld van de RTS-game StarCraft van een aantal jaren terug. Maar dan is er nu op de E3 weer wat informatie van de game vrijgegeven, en wel over de verschillende multiplayer modes. Natuurlijk zijn de standaard modes zoals Capture the Flag, King of the Hill, Deathmatch en Team Deathmatch aanwezig, ik neem aan dat iedereen wel weet hoe deze modes gespeeld worden. Maar er is één mode die zich van de andere onderscheidt, deze mode heet Capture the Base, hier gaan we even dieper op in.

In Capture the Base beginnen twee teams elk aan een andere kant van een map, in het midden van deze map zweeft een Terran fabriek. In de originele RTS-game was de speler in staat om Terran gebouwen in te nemen en te vervoeren, dit dien je ook met deze Terran fabriek in StarCraft: Ghost te doen, en wel op de volgende manier.

Het doel van Capture the Base is om de Terran fabriek in te vliegen met een Grizzly-gevechtsvliegtuig/bommenwerper, de speler dient controle over de fabriek te krijgen en deze vervolgens te vervoeren naar de thuisbasis. Het team dat de fabriek het langst in hun basis kan houden voor een vooraf ingestelde tijd wint, natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Ten eerste zijn er maar twee Grizzly-vliegtuigen, elk team heeft er maar één tot hun beschikking. Met de Grizzly dien je vervolgens de Terran fabriek in te vliegen en de centrale kamer te vinden, verkrijg hier de controle over de fabriek en manoevreer de fabriek naar de beginbasis. Ondertussen is het andere team een strijd aan het voeren binnenin de fabriek om zo de controle over de fabriek te verkrijgen. Ook al is het jouw team gelukt de fabriek bij de thuisbasis te krijgen, dan nog kan het andere team in een tegenaanval de fabriek stelen.

In de enige map die op de E3 te spelen is zitten verschillende StarCraft-voertuigen, waaronder de al eerder besproken Grizzly. Naast dit gevechtsvliegtuig/bommenwerper heeft ieder team ook de beschikking over een Siege Tank, een twee-persoons Stinger jeep en een Vulture. Met deze voertuigen dient ieder team leden van het andere team op te jagen en de eigen basis te verdedigen. Het team dat de fabriek voor het totale aantal vooraf ingestelde minuten in haar bezit heeft (de tijden van het in bezit hebben van de fabriek worden bij elkaar opgeteld) heeft gewonnen en kan er weer een nieuw potje worden begonnen, nieuwe ronde nieuwe kansen!

Zoals al eerder vermeldt in dit bericht verschijnt StarCraft: Ghost voor de huidige generatie consoles (Xbox, Gamecube en PS2), een releasedatum is nog niet bekend. Voor de Xbox en PS2 zal de game zeer waarschijnlijk online kunnen, voor de Gamecube helaas niet.

  1.   
    rensdeman2's avatar

    nou iedereen die geen vrienden heeft kan via al deze multiplayer modes vrienden gaan maken hoe meer modes hoe meer vrienden altijd gesellig van die internet vrienden

  2.   
    Onweersub's avatar

    eeh, ja wat jij wilt.. 😕