PSP-hacking een hak gezet

Sony heeft actie ondernomen tegen het hacken van de PSP. Hierdoor is het op z’n minst veel moeilijker geworden om zelfgemaakte programma’s of zelfs gekopieerde PSP-games, waarvan ISO’s al verschenen, uit te voeren op de handheld.

De Japanse PSP’s bleken niet te controleren op digitale handtekeningen, waarmee normaal gesproken wordt vastgesteld of het uit te voeren programma door Sony is goedgekeurd. Dit probleem komt niet voor de Amerikaanse PSP’s. Het verschil zit hem in de gebruikte firmware: de Amerikaanse PSP’s zijn uitgerust met firmware 1.50 of hoger, terwijl de (eerste) Japanse PSP’s nog met versie 1.0 waren uitgerust. Het probleem is in versie 1.50 opgelost. De Europese PSP, die na de zomer zal verschijnen, zal uiteraard ook met minstens versie 1.50 zijn uitgerust.

Sony gaat de gebruikers van oudere firmwares welhaast dwingen over te stappen naar de nieuwe versie. Dit gaat door middel van een controle in nieuw te verschijnen games. Als die een oude versie firmware vindt, dan zal deze niet speelbaar zijn totdat de upgrade is uitgevoerd. Updaten kan vanaf het PSP-netwerk of vanaf een updateprogramma dat op de game-UMD-disk staat.

  1.   
    the_supremacy's avatar

    jammer…:( misschien waren er nu de psp gehackt waren nieuwe (illigale) mogelijkheden onstaan:(

  2.   
    Migwel's avatar

    Ach ze verzinnen er wel weer iets op ๐Ÿ˜‰ Zo gaat het altijd in het wereldje van elektronica ๐Ÿ˜›

  3.   
    Gast's avatar

    Ja inderdaad, misschien kan je over een tijdje zelfs wel de PSP ombouwen.

  4.   
    gamer112's avatar

    ja alles is tegen woordig zo klein de die chips voor ombouwen komen er ook van zelf wel

  5.   
    Darth_Meteor's avatar

    Lekker boeiend ik heb de PSP als die is lekker gepatcht naar Nederlandse Europese versie. ๐Ÿ˜› Maar hij valt best wel mee de PSP