Amerikaanse PlayStation-verkoop in problemen door Dual Shock-patent

Immersion heeft het voor elkaar: het bedrijf heeft een patentrechtszaak gewonnen van Sony. Immersion maakt al jaren technologie voor force/vibration feedback en had daarvoor minstens één patent verworven voor controllers met een dergelijke techniek.

Laat dat nou net vrijwel dezelfde techniek zijn die Sony in haar Dual Shock-controllers gebruikt voor de PlayStation en PlayStation 2. Een rechter in Oakland Californië bepaalde dan ook in een uitspraak, dat Sony allereerst 90,7 miljoen Amerikaanse Dollars aan Immersion mag betalen.

Daarnaast mogen Sony Computer Entertainment en Sony Entertainment America Inc. het geen PlayStation/PlayStation 2 meer verkopen met daarbij een Dual Shock-controller. Ook de verkoop van meer dan 40 games is hiermee verboden. De precieze titels zijn niet bekend.

Immersion heeft overigens ook Microsoft en Nintendo aangeklaagd vanwege dit patent en Microsoft heeft dit afgekocht. Nintendo heeft Immersion schijnbaar weggestuurd met het bericht, dat Nintendo een andere techniek gebruikt om de trillingen in de controller tot stand te brengen.

  1.   
    adonis_12's avatar

    waaaaat??!! 😮

  2.   
    snowbob's avatar

    niet mooi voor de Sony 🙂 gelukkig dat Nintendo (mijn game cluppie ;)) nix hoeft te betalen 😀

  3.   
    Onweersub's avatar

    Haha, wel typisch dat microsoft het heeft afgekocht..die lui denken dat ze alles voor mekaar krijgen met geld, en het lukt ze ook nog

  4.   
    Oranje's avatar

    Mooi, krijgt Sony lekker op z’n donder.

  5.   
    gamer112's avatar

    das kut zeg maar goed de controller blijft toch gewoon bij de ps2 zitten zal lekker zijn je koopt een ps2 en dan kan jeh elemaal niks tot je een controller heb

  6.   
    Onweersub's avatar

    Daarnaast mogen Sony Computer Entertainment en Sony Entertainment America Inc. het geen PlayStation/PlayStation 2 meer verkopen met daarbij een Dual Shock-controller.

    Ik denk het niet, er staat hier dat een controller met die techniek niet meer mag..dus ze zullen zelf een nieuwe techniek moeten bedenken..

  7.   
    rensdeman's avatar

    who gives a fuck

  8.   
    Oranje's avatar

    Nou, wij dus.

  9.   
    Paolo's avatar

    Nintendo heeft het het slimst gedaan.

  10.   
    gamer112's avatar

    en microsoft ook die krijgt ook geen rechtzaak lol

  11.   
    Paolo's avatar

    Nee, maar microsoft heeft moeten betalen.

  12.   
    d@nny's avatar

    dat Sony allereerst 90,7 miljoen Amerikaanse Dollars
    Sony dus ook.

  13.   
    mafkees's avatar

    Beetje dom he? 😕