Nederlandse interface door update voor Japanse PSP

Goed nieuws voor degenen die een Sony PSP hebben besteld in Japan. Het is namelijk sinds kort mogelijk om een update van Sony te installeren waardoor je een aantal interface-talen kunt wijzigen van je PSP. Degenen die dus niet zijn gecharmeerd van de Japanse taal kunnen vanaf nu dus ook de PSP in het Nederlands instellen. De andere talen die mogelijk zijn, zijn Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch en Portugees.

De firmware is op drie manieren op je PSP te installeren, namelijk via Network Update, UMD-disc en via de memory Stick. Het is wel van het grootste belang dat je de installatie van de firmware niet afbreekt, want er zijn inmiddels gevallen bekend van gamers die dit wel deden en van wie de PSP nu onderweg is naar Japan voor een reset.

Begin dit jaar lekte er al een update uit op het internet, waarbij er onder andere een spreadsheet en een e-mail client konden worden geinstalleerd. Tevers werd er een aantal bugfixes uitgevoerd. Later bleek dat deze update niet voor de consument bedoeld was en zelfs schadelijk was voor de PSP.

Omdat de meest recente update nu wel van de officiele zijde komt, lijkt er nu niets aan de hand te zijn. De vraag is echter of je het risico wilt nemen.

De update is hier te downloaden.

Let wel: voor eigen risico.


The update adds the following major features:

• Support for German, Spanish, French, Italian, Dutch, Portuguese and Russian languages
• Support to retain screen mode settings (For video stored on Memory Stick)
• Support to allow resume play after recovery from sleep mode (For video stored on Memory Stick)
• Support to allow resume play of audio tracks after recovery from sleep mode.

Please note that the update will not run if you have less than 50% remaining battery life and it is recommended to connect a power supply while running the update. All together it takes just a couple of minutes.

IMPORTANT: Follow the on screen instructions and do NOT disconnect the power or turn the PSP off. This will destroy (!! ) your PSP and Sony did not announce any way to recover a broken system yet. Normally you’d have to bring back your unit to their service center in Japan. Import Gamers be aware, update on your own risk!

 1.   
  Paolo's avatar

  Is wel handig.

 2.   
  Darth_Gandalf's avatar

  Egt zo beter, ik snap nix van Japans.

 3.   
  gamer112's avatar

  idd handig ja

 4.   
  Onweersub's avatar

  Wie besteld z’n ding nu dan ook al in Japan, de Psp’s zijn daar ook niet aan te slepen..