Nieuwe filmpjes Mario Kart DS en Castlevania DS

In afwachting van de release van de Nintendo DS op 11 maart is er door Nintendo in Parijs in het Meridien Montiparnasse Hotel een persconferentie gehouden geheel in het teken van de nieuwe handheld. Aldaar zijn er door aanwezige journalisten twee filmpjes gemaakt die men met ons wilde delen. In de filmpjes kun je in-game beelden zien van zowel Mario Kart DS en Castlevania DS.

De Nintendo DS is Nintendo’s nieuwste handheld, ook al zal het geen opvolger van de Gameboy Advance worden. DS staat voor Dual Screen, deze nieuwe draagbare console zal namelijk 2 schermen hebben, welke allebei 3D graphics kunnen vertonen welke zich bijna kunnen meten met de Gamecube. Het nut van 2 schermen is volgens Nintendo dat je op het ene scherm kunt spelen en op het andere spel kunt kijken op bijvoorbeeld je radar, je inventory menu of een kaart van het level. Het onderste scherm zal touchscreen hebben waardoor bijvoorbeeld first person shooters mogelijk worden.

De Nintendo DS zal zo’n 15 centimeter lang, 8 centimeter breed en 3 centimeter hoog zijn en ook dit model kan ingeklapt worden net zoals de Gameboy Advance SP. De twee schermen zijn 3 inch groot, hebben een hoge resolutie en kunnen meer dan 260,000 kleuren laten zien. De schermpjes hebben ook backlight en elk schermpje heeft een aparte processor. Ook WiFi, draadloos internet, wordt ondersteund door de Nintendo DS zodat je overal online kunt gamen.

De video’s kun je hier downloaden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren