Jade Empire uitgesteld en Special Edition

De RPG Jade Empire van BioWare die zich afspeelt in het mythologische China is een maandje uitgesteld. Eerder stond de releasedate gepland voor 29 maart, maar nu is die verschoven naar 26 april. Dit zijn wel de Amerikaanse releasedate, dus de Europese zal misschien een paar weken later vallen.
Ook staat er sinds kort een Special Edition van Jade Empire op de Amerikaanse gamewinkel EBGames.com, welke een extra character en een extra vechtstijl zal bevatten, en natuurlijk een mooie hoes. De (Amerikaanse) prijs is niet hoger dan de gewone uitvoering, maar of dat hier ook het geval is, is ook maar de vraag. Er gaan geruchten rond op het internet die vertellen dat dit extra character en vechtstijl na een tijdje ook gewoon te downloaden zijn met content download, maar BioWare heeft nog niks officieel bevestigd.

Jade Empire speelt zich af duizenden jaren geleden in de Chinese Mythologie. Als duistere krachten de wereld bedreigen ga je naar de Keizerlijke Stad en kom je achter een schokkend plot…
In het Land van de Huilende Geesten heerst kwaad en monsters. Jij moet dat verslaan, ditmaal in real-time, en dat kan met veel verschillende vechtstijlen die je allemaal kunt leren. Karate, Kung-Fu, magische krachten, het zit er allemaal in. Er zullen heel veel queestes te doen zijn en ook in deze game draait het erom of je goed of slecht bent. Of je het Yin doet of dat je het Yang doet.
Grafisch ziet de game er al erg mooi uit en we kunnen er ook zeker van zijn dat BioWare de game een erg lange speelduur geeft. Daarom heeft de game overal hoge verwachtingen, zeker omdat BioWare eerder als games zoals Baldur’s Gate, Neverwinter Nights en Star Wars: Knight of the Old Republic heeft gemaakt.

Jade Empire verschijnt exclusief op de Xbox, waarschijnlijk ergens in april/mei.

 1.   
  MC TiM's avatar

  Helaas uitgesteld 🙁 . Naja het wachten wordt het wel waard, want deze game wil ik gewoon hebben (makers van KoToR, daar heb ik wel vertrouwen in).

  EDIT: Dit vond ik net even:

  Eén van de grootste RPG-titels in 2005 voor de Xbox is de RPG Jade Empires van BioWare. De Amerikaanse versie is een maand uitgesteld, de game zal in Europa gewoon op tijd verschijnen. In de VS ligt het spel eind april in de winkel. Jade Empires wordt volgens onze contactpersoon bij Microsoft zo goed als zeker in mei uitgebracht. (bron: gamez.nl)

  Zou wel mooi zijn 8) .

 2.   
  Rhemme's avatar

  Ja, maar misschien wel beter omdat maart zo’n ongelooflijk drukke maand gaat worden. Ik noem: Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Oddworld: Stranger’s Wrath, Star Wars: Republic Commando, Brothers in Arms: Road to Hill 30, FIFA Street, Gran Turismo 4, De Sims 2: Studentenleven, Mario Party 6, Resident Evil 4, Timesplitters Future Perfect, Tom Clancy’s Rainbow Six 4: Lockdown, Conker: Live and Reloaded, Far Cry Insticts en natuurlijk de Nintendo DS en Sony PSP met de daarbijbehorende launchgames!

  Ons voorjaar is daarbij games zoals Dead or Alive: Ultimate, World of Warcraft, Star Wars: KotOR 2, The Legend of Zelda: Four Swords Adventures, MechAssault 2, Donkey Kong: Jungle Beat en NBA Street v3 nog nooit zo mooi geweest 🙂

 3.   
  Rhemme's avatar

  Reactie door MC TiM op woensdag 19 januari, 2005 – 16:22
  EDIT: Dit vond ik net even:

  Eén van de grootste RPG-titels in 2005 voor de Xbox is de RPG Jade Empires
  van BioWare. De Amerikaanse versie is een maand uitgesteld, de game zal in
  Europa gewoon op tijd verschijnen. In de VS ligt het spel eind april in de
  winkel. Jade Empires wordt volgens onze contactpersoon bij Microsoft zo goed als
  zeker in mei uitgebracht. (bron: gamez.nl)

  Zou wel mooi zijn

  Sja maar het zou alsnog geen donder uitmaken, de nieuwe Europese release is nu ook mei.