Games geen kinderspel meer

The New York Times heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de gemiddelde leeftijd van gamers. Zoals veel mensen denken ligt dat niet rond de 16 jaar, maar is de gemiddelde gamer maarliefst 29 jaar oud! Dit stijgt dus nog steeds, want een tijdje geleden lag dit nog op 25 jaar en ten tijde van de SNES en de NES inderdaad rond de 15-16 jaar. Console gamers zijn wel jonger, want als we de PC-gamers niet meetellen zijn wij gamers gemiddeld 24 jaar oud.

Ook is het aantal games die alleen bedoeld zijn voor volwassenen, games met een Mature (M)-rating, toegenomen. In 2004 was 12% van alle games zeer gewelddadig, bloederig of schokkend dat ze een M-rating kregen, in 2003 was dat nog maar 10% van alle games, in 2002 maar 8% en in 2001 6%.
Maar de meeste games blijven dus nog wel voor iedereen geschikt en de meeste Mature-games zijn toch niet goed, hoewel Grand Theft Auto, Mortal Kombat: Deception, Manhunt en Dead or Alive: Xtreme Beachvolleyball daar ook bij horen. Postal, BMX XXX en The Guy Game daarentegen liften alleen maar mee op hun geweld of seks.

De gamesindustrie groeit dus nog steeds en wordt ook volwassener. Er wacht ons een goede toekomst!

 1.   
  Gast's avatar

  IK ken niemand van 45 of ouder die gamed. Al mijn neven die ongeveer zo oud zijn spelen nooit games. Ik dacht altijd dat de meeste gamers 13 of 14 waren.

  En niemand let ook op dat 16 of 18 jaar en ouder icoontjes. Tja, ik vind geweldadige spellen over het algemeen veel leuker dan andere spellen.

 2.   
  Prince's avatar

  Ow, dit was ik hierboven. Niet ingelogt…