NFL Street 2

Iedereen kent de sport American Football wel. Iedereen weet wel dat het erom gaat om een bal over te gooien, ermee naar de overkant te rennen en een touchdown te maken. Iedereen kent de NFL en de Superbowl wel (Tepelincident van Janet Jackson) en de sport is erg leuk om naar te kijken. Maar wanneer het dan in een game wordt gespeeld vliegen al snel de tactieken, looplijnen, strategieen en bevelen over het scherm en snap je er geen ene bal meer van. Daarom verkopen games als Madden NFL 2005 of ESPN NFL 2K5 hier in Europa erg slecht, terwijl ze toch erg goed zijn.
EA kwam dus vorig jaar met NFL Street. EA Sports Big gooide alle remmen los en het resultaat daarvan was een superonrealistisch maar heel vermakelijk spel wat tegelijkertijd de regels van American Football versoepelde zodat wij hier ook van konden genieten. De game werd een succes en binnenkort komt NFL Street 2 uit. Dus lees snel verder…

EA Sports Big houdt ervan om de natuurwetten schandelijk voor aap te zetten. Zo hadden ze al ongelooflijke stunts in SSX3 en keiharde dunks in NBA Street 2. Deze lossere en onrealistischere varianten op sporten spraken veel mensen aan, en daarom kunnen we komend voorjaar NFL Street 2, NBA Street v3 én FIFA Street verwachten, maar in deze eerste preview neem ik een kijkje in de wereld van NFL Street 2.

Heftig
In NFL Street 2 speel je met teams van 7 man op een klein veldje en haal je echt de meest ongelooflijke trucs uit. In American Football is het de bedoeling om een ovaalvormige bal achter de lijn van de tegenstander te krijgen. Je mag gewoon lopen met de bal, tackelen, bodychecks, alles is geoorloofd. American Football is sowieso al een heftige sport, dus kan je nagaan hoe de arcade-versie van EA Sports Big is.
De wedstrijdjes in NFL Street 2 gaan tot de 11 en zijn erg snel en heftig. Zo ligt de nadruk op het rennen en ontwijken van de andere spelers en niet, zoals in veel andere Footballgames, op de vele scrimmage’s. Ook is het trappen van de ovaalvormige bal tussen 2 palen uit het spel weggelaten.
Om je tegenstanders te ontwijken heb je een uitgebreid assortiment van moves en jumps. Wanneer je deze uitvoert krijg je hiervoor punten en je kunt deze bewegingen ook aan elkaar rijgen voor een combo of met een mooie touchdown aan het eind. Zo loopt er een balkje vol en heb je de beschikking over een ‘Gamebreaker’. Deze laat je een supersnelle, krachtige en mooie beweging doen zodat je bijna altijd scoort. Het mooie van een Gamebreaker is ook dat er punten bij jouw score bijgaan en bij het andere team eraf, zodat de hele wedstrijd omgegooid kan worden. Daarnaast kun je jouw Gamebreaker ook ‘pocketen’, bewaren, zodat je je kunt inzetten voor de Gamebreaker 2. Deze move is niet te verdedigen en zet netzoals bij de Gamebreaker (1) een achterstand om in een dikke voorsprong. Daarnaast zijn dit soort bewegingen gewoon ontzettend cool om naar te kijken.

Own the City
De belangrijkste mode in NFL Street 2 zal de “Own the City” mode zijn waarin je als beginnende sporter begint en allerlei wedstrijdjes afwerkt tegen andere teams. Zo speel je steeds meer speelvelden vrij en wanneer je veel wint zijn er footballers die zich bij jouw team willen voegen, en zo maak je een steeds sterker team.
Per gewonnen wedstrijdje zijn ook development points te verdienen waarmee je jouw helemaal zelfgecreërde footballer kun verbeteren. Zo zijn bijvoorbeeld de eigenschappen speed, power, tricks, passes en tackles te upgraden. Uiteindelijk heb je een speler gemaakt die lange stukken over muren kan lopen, metershoge sprongen maakt en onhoudbare ballen kan vangen.

Maar je hoeft niet zelf een eigen atleet te maken, zo zijn er meer dan 300 gelicenseerde football players uit alle 32 NFL teams om mee te spelen in hun cartoony look. Daarnaast zijn er ook oude NFL legendes die te unlocken zijn en ook rapper XZibit is van de partij en dient als host van het spel. Hij legt je in het begin de basis van het spel uit en verzorgt het achtergrondcommentaar.

Verwachting
NFL Street 2 komt begin volgend jaar uit en zal garant staan voor veel en lang plezier. Het arcade-achtige sausje over het spel wordt waarschijnlijk erg leuk en in de game zit ook een flinke dosis humor, mede door de cartoony graphics. Daarnaast bevat de game een grote EA Trax soundtrack en is hij online te spelen! De game verschijnt eind januari voor de PlayStation 2, Xbox én Gamecube en via Xbox Live of PlayStation Online zul je het online tegen elkaar op kunnen nemen op de speelveldjes. Touchdown!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren