Nintendo Revolution niet met gewone controller?

In 2005 zouden de nieuwe consoles aangekondigd moeten worden, om eind 2005 of in 2006 te verschijnen. Daarom gaan er nu al verschillende geruchten rond, vandaag eentje over de Nintendo Revolution, de opvolger van de Gamecube.

Het Japanse zakentijdschrift Shuukan Daimond zegt dat de controller van Nintendo’s volgende console zonder D-Pad en Actieknoppen zal zijn. De richtingstoetsen en de A, B, X, Y en schouderknoppen zullen dus misschien verleden tijd zijn. Nintendo zou zich willen focussen op hele nieuwe manieren van gamebesturing en met hele nieuwe methodes komen om een spelletje te spelen.

Deze weg hebben ze ook al min of meer ingeslagen met de Nintendo DS, waarbij je sommige spellen kunt besturen door middel van een touchscreen. Of de volgende controller bijvoorbeeld een bewegingssensor zal krijgen, een touchscreen of iets anders weten we binnen een half jaar, Nintendo heeft namelijk zelf al aangekondigd dat het de Nintendo Revolution (codenaam) zal laten zien op de E3 in mei.

Nintendo heeft zelf nog niks bevestigd, maar wanneer deze geruchten waar zijn zou dat de Nintendo Revolution nog verder afsluiten van de PlayStation 3 en Xbox 2. Wanneer je hele andere bedieningsmethoden hebt zullen er namelijk een heleboel minder mulitplatformgames op de console verschijnen, omdat het immers veel werk is om een game dan te porten. Dat betekent minder mensen die de console aanschaffen, en minder goede games omdat er geen winst gehaald kan worden, enzovoorts.

 1.   
  SirRoyce's avatar

  Nouw ik weet niet of de nieuwe controller fijn wordt hoor..
  Is er geen foto van of zo ๐Ÿ™

 2.   
  Rhemme's avatar

  Nee het is nog maar een gerucht…

 3.   
  carloow's avatar

  dan zouden we WEER moeten wennen aan een nieuwe controller ๐Ÿ˜†

 4.   
  Gast's avatar

  We hebben al de pc besturing, die van de playstation, X-box, de gameboj, gamecube… Straks nog de revolution… ๐Ÿ˜•
  nieuwe besturing is niet echt aantrekkelijk als het bedoeld is voor reclame te maken

 5.   
  nEels's avatar

  Een nieuw controlesysteem betekent niet per se slechte games. Er zullen wel minder multi-platformgames uitkomen, dat betekent dus alleen minder aanbod. Er kan genoeg winst gemaakt worden hoor. Nintendo slaat gewoon haar eigen weg in, en daar zal best een doelgroep voor zijn.
  Ik vind ’t trouwens goed van Nintendo dat ze deze weg in slaan. Innovatie van de hardware komt steeds hoger bij Nintendo in het vaandel te staan, nu de games nog.

 6.   
  Maserati's avatar

  Je zou dan wel alle Multiplatformgames gelijk af kunnen schrijven. Waardoor het spellenaanbod wel erg schaars wordt.

 7.   
  Lasso's avatar

  Psies. Dat is toch ook de reden dat je kiest voor een Nin’do?

 8.   
  Rhemme's avatar

  Een Nintendo console koop je eigenlijk wel voor de Nintendo games, maar zonder mulitplatformtitels van bijv. EA, Activision en Ubisoft kan je het al snel schudden.

  Minder mensen kopen je console, Nintendo heeft minder geld, kan minder games maken, een neerwaarste spiraal.

 9.   
  gamer112's avatar

  ja en nintendo wil niet echt geweld op hun console hun daarom wouden hun ook geen gta op een gamecube maar ik ben benieuwd naar die controller een touch screen zal het niet worden denk ik p een controller ben benieuwd of deze controller wel lekker in de hand ligt die van de gamecube niedegval niet heb zelf een xbox en ps2 zijn beter ik vond de xbox controller eerst ook niks maar toen was de s serie er nog niet nou maar hopen dat de controller wat beter in de hand ligt

 10.   
  Krizzle's avatar

  Wel leuk dat ze wat nieuws bedenken maar lijkt mij niet echt handig.

 11.   
  rensdeman's avatar

  jaja altijd lastig he