Lage productie PSP ten behoeve van PS2

Of het een domme vergissing is of een briljante beslissing, dat moet nog blijken, maar Sony is van plan de PSP in het begin in slechts vrij kleine hoeveelheden te produceren.

Als reden hiervoor voert Keninchi Fukanaga, SCE-woordvoerder, aan dat Sony op het moment veel exemplaren van de nieuwe PlayStation 2 wil produceren. Deze leveren namelijk veel op. Sony zal bij de launch in Japan op 12 december 200.000 PSP’s klaar hebben en voor het einde van het jaar nog 300.000 exemplaren.

Fukunaga gaf als verdere reden ook op, dat Sony erg voorzichtig is met een nieuw project als de PSP. Ter herinnering: het PSX home media system kwam vorig jaar ook niet echt van de grond.

Verder wordt de PSP ook vrij goedkoop aangeboden en Sony heeft nu ook toegegeven dat het apparaat enkele jaren niet-winstgevend zal zijn. Het voordeel hiervan is volgens Sony, dat gamesontwikkelaars de PSP als een goedlopend platform zouden zien.

De cijfers van Sony staan in schril contrast met die van Nintendo, die denkt dat er nog voor het einde van het fiscale jaar (maart 2005) 5 miljoen exemplaren verkocht zullen zijn.

 1.   
  Lasso's avatar

  Ik vind het wel slim, ze zijn nieuw op de markt. Nokia dacht het ook te maken met de N-Gage, hoewel dit andere shit is natuurlijk.

 2.   
  Digital Rocker's avatar

  Slim EN dom, slim van hun om voorzichtig te doen, maar ondetussen heeft iedereen wel een DS en koopt dus niet een PSP… Mmm ik moet nog zien hoe dit gaat aflopen…

 3.   
  Zay's avatar

  tis idd de vraag hoe het zal lopen. Ik denk persoonlijk dat de DS zal winnen van de PSP. simpelweg omdat de DS meer potentie heeft, en Nintendo heeft een enorme mensenmassa achter zich die al van jongs af aan gameboys e.d. hebben.

 4.   
  Lasso's avatar

  Reactie door Digital Rocker op maandag 29 november, 2004 – 22:47
  Slim EN dom, slim van hun om voorzichtig te doen, maar ondetussen heeft iedereen
  wel een DS en koopt dus niet een PSP… Mmm ik moet nog zien hoe dit gaat
  aflopen…

  Denk je nou echt dat door de (relatief) laag aantal verscheepten goederen winkels leeg komen te liggen? Ik vind dat Sony het goed begint, zo heb je iig geen masale overproductie.