Full Spectrum Warrior krijgt nieuwe missies en een vervolg

Pandemic en THQ zijn vandaag met twee belangrijke nieuwtjes over Full Spectrum Warrior gekomen; ten eerste maakten ze bekend dat de game binnenkort wordt voorzien van twee nieuwe missies en ten tweede vertelden ze ook dat er een vervolg aankomt!

De twee nieuwe missies zullen binnenkort gedownload kunnen worden via Xbox Live. De eerste nieuwe missie zal te downloaden zijn vanaf 4 oktober. Deze missie is een search and destroy missie en zal Full Spectrum Warrior: Epilogue 1 gaan heten en gratis zijn. De tweede missie komt ongeveer een maand later maar hierover is nog niet bekend of deze gratis is of dat ervoor betaald moet worden. Deze twee missies zijn de levels die extra toegevoegd zijn aan de PC-versie.

Het nieuws over het vervolg van Full Spectrum Warrior was erg karig, meer dan dat er een vervolg gemaakt wordt bij Pandemic was er niet. Een datum of jaar is niet genoemd en het is ook niet duidelijk of de game nog steeds Xbox exclusive is of ook op de PlayStation 2 of Gamecube uitkomt. En het zou ook nog heel goed kunnen dat FSW2 op de volgende generatie consoles uit gaat komen. De PC lijkt in ieder geval wel een logisch platform.

Pandemic Studios maakte Full Spectrum Warrior eigenlijk als simulatieprogramma voor het Amerikaanse leger om te trainen op urban warfare situaties in het Midden Oosten, ultrarealistisch dus. Pandemic heeft deze simulatie echter wat vereenvoudigd en hem op de Xbox en PC uitgebracht en het is een volwaardig spel geworden.
Full Spectrum Warrior draait vooral om teamwork en communicatie. Jij bent een leider van een Alpha en Bravo-team en je moet je manschappen door de levels heen loodsen. Je kunt ze erg veel verschillende opdrachten geven en ze reageren erg realistisch.
Wie hier echter een tactical shooter verwacht komt bedrogen uit, het is eerder een First Person Real Time Strategy Game geworden (weer een nieuw genre uitgevonden). Je kunt je manschappen dus alleen opdrachten geven en zelf kun je niet schieten. Ook zul je je hersens flink moeten kraken, het is bepaald niet makkelijk. Wat het wel is geworden is een erg realistische en pittige maar niet minder leuk te spelen strategisch spel.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren