Xbox 2 niet backwards compatible?

GamesIndustry.biz heeft van bronnen binnen Microsoft vernomen dat de Xbox 2 niet in staat zal zijn om games van de huidige Xbox af te spelen.

De hardware van de Xbox 2 (ook bekend onder de naam Xenon) is heel anders dan die van de huidige Xbox: er zit een niet-x86-processor in, geen harde schijf en de grafische processor zal van ATi afkomstig zijn, terwijl die nu van NVIDIA is. Al deze veranderingen maken het heel moeilijk, zo niet onmogelijk, voor de huidige games om op de nieuwe hardware te draaien.

Microsoft lijkt ook geen team aan een emulator te zetten, al werd dat wel gedacht. Deze emulator zou mogelijk intellectuele eigendommen van NVIDIA schenden. Verder blijkt uit een onderzoek van Microsoft dat slechts 10% van de PS2-bezitters de PS2 aangeschaft hebben met de mogelijkheid om games voor de eerste PlayStation te spelen in het achterhoofd.

Volgens Michael Pachter, senior vice president van Wedbrush Morgan Securities, is het toch een verkeerde stap voor Microsoft om niet voor backwards compatibility te kiezen, omdat het de huidige installed base daarom wel twee keer zal nadenken alvorens over te stappen naar de nieuwe Xbox.

  1.   
    Ellej's avatar

    das inderdaad dom

  2.   
    meatball's avatar

    WAT LULLIG
    GVD 👿 👿 👿 🙁 🙁

  3.   
    Vice's avatar

    Microsoft snijdt zichzelf hiermee nogal in de vingertjes. >>>>PS3: here I come!

  4.   
    Lasso's avatar

    De Revolution zou het toch wel hebben? Of juist weer niet? 😕

  5.   
    Migwel's avatar

    Hmm, ik hoop dat de makers van de Xbox naar de mensen luisteren en het gewoon wel doen!

  6.   
    Ellej's avatar

    En waarom niet bedenk een paar goede redenen…

  7.   
    Lasso's avatar

    Zorgen dat de oude generatie spellen worden vervangen door nieuwe generaties?