Quake IV blijft nog even in nevelen gehuld

Terwijl nieuws en screens van Doom III regelmatig verschijnen, blijft het bijzonder stil rond de andere grote id-franschise: Quake IV. Raven Software, die de game ontwikkelt, heeft ook nog eens bekend gemaakt op de volgende QuakeCon geen Quake IV te tonen, net als de vorige keer overigens. De volgende QuakeCon (Quake Convention, oftewel een bijeenkomst van liefhebbers van games van id Software) zal van 12 tot 15 augustus worden gehouden.

Raven Software wil de game pas showen, als men ‘echt iets indrukwekkends kan laten zien’ en dat zal bij de volgende QuakeCon nog niet zo zijn. Men wil namelijk geen grote hype creëren rond de game.

Naar ons idee wordt het eigenlijk wel eens hoog tijd dat Raven wel eens wat laat zien van de game, want er is eigenlijk helemaal niets bekend rond Quake IV. Het enige wat we van de game weten konden we afleiden van het gelekte artwork van afgelopen zomer, dat gelijk op last van id Software weer verwijderd is van alle websites.

Een overhypte game is natuurlijk niet goed, maar een onderbelichte game kan minstens net zo schadelijk zijn voor een ontwikkelaar. De tijd zal het leren.

 1.   
  Daodan's avatar

  .. Quake VI .. Kwam die dan? 😛
  Wist er niks van, maar het zal wel een retecoole game worden. 8)

 2.   
  nEels's avatar

  Over 100 jaar in de schappen. Gokje. 🙂