China banned opnieuw een game

Command & Conquer Generals: Zero Hour en IGI 2: Covert Strike werden een tijdje geleden het Chinese Parlement zo’n doorn in het oog, dat ze verboden werd. De reden voor IGI 2: de game schilderde Chinezen af als spionnen en saboteurs.

Onlangs is weer een nieuwe game verboden: Hearts of Iron van Paradox Entertainment. De game noemt Manchuria en Tibet namelijk soevereine staten en daar is China, en het Ministery van Cultuur van China in het bijzonder, het niet mee eens. Een tweede reden om de game te bannen lijkt wat verder van China af te staan: de game is niet helemaal historisch juist in de beschrijving van de fascistische regimes van Duitsland en Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het aanbieden van de game op een Chineze website mag dan ook niet mee en alle nog in omloop zijnde exemplaren worden geconfisceerd. Wie de game nog probeert te verkopen, kan juridisch worden gestraft. Een speciaal daarvoor ingesteld comité moet op de naleving van de regels toezien.

Mocht je dus binnenkort met een laptop naar China gaan, verwijder de genoemde games dan eerst van je harde schijf alvorens je daar over de grens gaat.

  1.   
    nick_haak's avatar

    damn zeg, wat een stelletje (…)
    je kan ook overdreven moeilijk doen, en dit is daar een duidelijk voorbeeld van!

    als een spel te goor is ofzo, dan kan het nog, maar dit 😡