Ubi Soft’s cijfers

Ubi Soft heeft haar resultaten bekendgemaakt van het laatste kwartaal van 2003. In oktober, november en december van afgelopen jaar is de verkoop van Ubi Soft games sterk gegroeid. De meeste games deden het erg goed, van Rainbow Six 3 werden er alleen op de Xbox 1,3 miljoen exemplaren verkocht, wat echt supergoed is, en ook Prince of Persia: The Sands of Time deed het goed; in totaal zijn er al ruim 2 miljoen games verkocht.

Beyond Good & Evil en XIII verkochten minder dan verwacht, terwijl ze toch goede games zijn en goede marketing gehad hebben. Maar al met al heeft Ubi Soft een omzetgroei van meer dan 20%, 30 miljoen euro, en het bedrijf verwacht in dit eerste kwartaal nog eens 20% meer geld binnen te krijgen dan het 1ste kwartaal van 2003.

Volgens Ubi Soft groeide hun marktaandeel wereldwijd in heel 2003 met maarliefst 42 project. Daarmee is Ubi Soft nu de zevende publisher in de VS, de één na grootste in Frankrijk, de twee na grootste in Duitsland en komt Ubi Soft op de zesde plaats in Engeland.

In maart komt Splinter Cell: Pandora Tomorrow uit, dus Ubi Soft’s kwartaal is nu al geslaagd, en het onze ook…

  1.   
    Gast's avatar

    Go Ubi Soft Go Ubi Soft Go Ubi Soft Go Ubi Soft Go Ubi Soft 8)