Computergames onder vuur

Een Amerikaanse politicus heeft een campagne begonnen tegen het verkopen van gewelddadige computergames aan jonge mensen. Leland Yee, een in San Fransisco gezetelde politicus, wil een wet invoeren dat jonge mensen verbiedt om games te kopen waarin dodelijke slachtoffers vallen. Deze man, naast politicus ook kinderpsycholoog, zegt over First Person Shooters het volgende: “teach kids how to stalk and how to maim and torture and kill people”. Wat ongeveer neerkomt op het volgende: al het kwaad op de wereld wordt veroorzaakt door First Person Shooters.

Deze man wil dat games met gewelddadige content voortaan alleen aan mensen boven de zeventien wordt verkocht, en dat die wet dan ook wordt nageleeft door winkeliers. Volgens een aantal medische en psychologische studiegroepen maken 3D Shooters kinderen alleen maar agressiever.

Toch vreemd altijd: je kunt op iedere hoek van een straat een rifle kopen, maar computerspelletjes kopen…

  1.   
    leBlanc's avatar

    je wordt er echt helemaal gek van 👿

  2.   
    Narcist's avatar

    Als ze dat hier maar niet invoeren! 👿

  3.   
    Danny Dam Wichers's avatar

    Ik word niet aggressief van FPS-games, ik word aggressief van slechte FPS-games. Van die games waar de besturing slecht is of waar je alleen doorheen kunt komen door veel te saven en te loaden. Misschien moeten ze daar eens onderzoek naar doen…

  4.   
    Lasso's avatar

    Danny kan het weten, hij is onze fps-man!

  5.   
    eth rellik's avatar

    Grrrrrrrrrrrrrrr…
    wie zegt dat iemand snel aggresief word als je speelt! 😕
    ik vind gewoon dat mensen hun gang laten gaan!
    zulke mensen denken altijd dat ze er meer verstand van hebben……. NIET 😮
    greets….
    ethrellik!