PS3 concept art!!

Het is akelig stil in Gameland, doch kwam er vandaag een goed bericht van de site Gizmodo.com. Kort geleden stond er in de Australain Financial Review een uitgebreid interview met Phil Harrison. Phil is een meneertje met een hoge functie bij Sony Computer Entertainment Europe en dus veel weet over de laatste ontwikkelingen in het concern Sony.

Wegens het succes van de Eye-Toy wordt de oog-registratie camera waarschijnlijk standaard ingebouwd in de PS3. De menu zouden volgens het interview misschien wel handgestuurd gaan, al zijn er op het plaatje ook controllers te zien.

Met het plaatje bedoel ik de concept art die samen met het interview is vrijgegeven. Het gaat hier om een dummy van de PS3 waarom een stijlvolle, maar toch wel onhandige dikke ronde schijf te zien is. Aan het design krijg Microsoft en Nintendo dus duidelijk een moeilijke.

    EyeToy was a signpost for things in the future… If you can attach very high-resolution, low-cost video cameras you can deduce some quite interesting things about their users. We’ll be able to extrapolate eye movement and gestural recognition, more complicated finger movement, and the logical next step of that is to deduce from a person’s facial expression and demeanour what their emotion state is.

  1.   
    Rhemme's avatar

    Dit is nou al de zoveelste art.
    Ik denk niet dat deze ’t wordt, veels te onpraktisch.

  2.   
    Gast's avatar

    Ik heb liever een viekante playstation , dan een ronde . Je weet maar nooit of ze weg rollen , 😀

  3.   
    Lasso's avatar

    😆

    Maar Remco, als je goed leest komt het uit een interview en als je nóg beter leest weet je dat het hier om een dummy gaat.