IBM wordt processorleverancier voor Xbox 2!

De next-gen consoles zitten er, op een paar jaartjes na, aan te komen. Hoe nader de deadline, die nog erg ruim geprikt is, nadert, hoe meer speculaties er op duiken.
Na het grafische middelpunt in de Xbox 2 (de ATI kaart) te verzorgen, zal IBM ook als processorleverancier voor de Xbox 2 ingeschakeld worden.

Microsoft heeft al aangekondigd dat in januari meer technische details over de Xbox 2 zullen volgen. Al deze veranderingen ten opzichte van de Xbox baart bij menig gamer die verstand heeft over hardware zorgen. We zullen de echte veranderingen natuurlijk pas weten als de Xbox 2 uit is. En dat wordt lang wachten, héél lang wachten…

  1.   
    [BEST]Nobody's avatar

    weten jullie ook al hoe duur hij word? en of je ook de oude xbox spellen erop kunt spelen?
    en hoe zit het met live?

  2.   
    Lasso's avatar

    Dat zijn een hoop vragen 😐

    1. Ik voorspel dat de startprijs ong. gelijk zal zijn als de startprijs van de Xbox 1.

    2. Ik voorspel ook weer van wel. Bij de PlayStation is dit ook het geval. Bij de GameCube echter weer niet. Er is dus nog wat twijfel.

    3. Ik voorspel dat de onlinefunctie er al standaard op zit of in een kit ofzo.

    Nogmaals, het is allemaal voorspellen. Mocht iemand er anders over denken, post hieronder.

  3.   
    Gast's avatar

    Ik weet het zoals gewoonlijk altijd beter, dus hier ff een aanvulling op Nils’ zijn antwoorden ]-)

    1. Microsoft wil de prijs van de Xbox 2 of Xenon zo laag mogelijk houden, dit omdat de Xbox 1 in het begin zo achterlijk duur was, daardoor een lomp imago heeft gekregen en dat nog steeds heeft. Ik gok op 400 euro, maar het blijft gokken.

    2. Backward-compitable is leuk, erg leuk, maar de hardware moet er wel voor aangepast worden, in negatieve zin, en dat betekent dus dat als je een backward-compitable moederbord wil, je kracht moet inleveren, omdat het moederbord ook de programmeertechnieken van de Xbox 1 moet ondersteunen, en dat kost dus meer geheugen en meer geld, en dat wil MS niet. Het zou leuk zijn, maar noodzakelijk en ten koste van Xbox 2? Nee

    3. Waarschijnlijk wordt je account gewoon overgezet.

  4.   
    Gast's avatar

    nou ik hoop dat IBM een goede processor levert want snel mag die wel zijn en de prijs zal niet niks zijn ong. 350,00 denk ik 😛

  5.   
    MartijnL's avatar

    Backwards compatible zal moeilijk worden aangezien ik denk dat men de huidige PowerPC processor die in de G5 Mac zit als basis neemt.

    En die zit op een 64 bit architectuur met bijbehorende 64 bit instructieset.

    Het zou wel errug zonde zijn om daar weer een 32 bit shell omheen te bouwen zodat de oude games nog gespeeld kunnen worden.

    Het zou wel kunnen maar dan zou je bijvoorbeeld moeten denken aan een stukje software op je XBOX HD dat detecteert wat voor game je in de console propt en daarna de 32 bit shell opstart.

    De mensen die echter oude XBOX games hebben zullen in de regel ook wel een XBOX 1 hebben staan dus die hebben dat dan weer niet nodig.

  6.   
    Nylez2's avatar

    The Superstar: Ik weet het zoals gewoonlijk altijd beter, dus hier ff een aanvulling op Nils’ zijn antwoorden <--- Ik ben Nils :-S

  7.   
    [BEST]Nobody's avatar

    😀 allemaal bedankt voor jullie antwoorden

  8.   
    Danny Dam Wichers's avatar

    Ik denk dat backward compatibility juist heel eenvoudig wordt, maar dan ga ik er wel van uit dat de huidige games voor de Xbox in API’s geschreven zijn en niet in machinecode. Immers, de Xbox gebruikt een speciale versie van Windows 2000 als besturingssysteem en als ik mij niet vergis wordt ‘gewoon’ DirectX gebruikt voor de games.

    De GameCube is niet backwards compatible met oudere games, omdat de cartridges gewoonweg niet in de machine passen. Als iemand ooit een adapter ontwerpt, zoals de GameBoy adapter voor de GameCube, dan zul je ook weer bijvoorbeeld N64-games op de GameCube kunnen spelen.

  9.   
    eth rellik's avatar

    X box maakt bijna geen winst meer,
    dit was de eenige mogelijkheid,
    tyd om naar de NGC te overstappen…
    gna gna gna gna gna gna gna!
    eth rellik 😀

  10.   
    Maserati2's avatar

    Erm, Nintendo geeft haar Gamecube zowat weg bij een pak Omo Tablets, denk je dat zij wel winst halen.
    Neem eerst de facts door voordat je met zo’n opmerking komt.

  11.   
    Nylez2's avatar

    :-S Laat die gast lekker, omo tablets jahoor sinds wanneer kost een pak omo 99 euro.
    Die inflatie gaat tegenwoordig harder dan ik ver8 😛